Annons

Serietvåa efter målfest

FBC ungdom har fått en kanonstart i division 1. Tredje segern på fyra matcher kom mot Warberg med hela 11–1.
– Det är i underkant, Det är inte lätt att att komma till Färjehallen och de har respekt för oss, säger Elias Andersson.
Innebandy, div. 1 • Publicerad 15 oktober 2018
Martin Willsund gjorde två mål och var en av flera i FBC ungdom som gjorde en stark insats.
Martin Willsund gjorde två mål och var en av flera i FBC ungdom som gjorde en stark insats.

För tidigt för att dra några större växlar – men FBC ungdom klev upp som tvåa i tabellen bakom Munka Ljungby efter segern.

– Skönt att vara däruppe även om det varit ännu bättre om vi varit etta, haha.

Annons

Förra veckans förlust gav bensin till hemmamatchen mot Warberg.

– Vi var besvikna och har haft en bra träningsvecka där vi gnuggat på en del saker. Nu fokuserar alla på den egna uppgiften igen till punkt och pricka.

Redan efter första perioden var det 4–0 på tavlan.

– Warberg har en jätteduktig spelare från det allsvenska laget som de lägger över allt ansvar på. För oss är det laget som vinner, vi har hittat bra personkemi i kedjorna och en fin sammanhållning som involverar alla.

Det märktes i målprotokollet. FBC ungdom malde på och susade iväg till 11–1 till slut – fördelat på nio målskyttar.

– Det är i underkant, Det är inte lätt att att komma till Färjehallen och de har respekt för oss och drar mest iväg desperata skott från mitten, säger tränare Elias Andersson.

– Vi får ett litet avbräck ett tag i andra med få backar när Fält (Kristoffer) får en boll i ögat men det är inte värre än att han kan spela igen i tredje och vi maler på bra.

Någon som förtjänar extra beröm?

– Albin Jakobsson gör det fantastiskt bra, ”Ville” (Viktor Johansson) i målet samt Marin Willsund och Marcus Karlsson. Även Simon Boklund som gör tre poäng visar vilka fina ungdomar vi har.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons