Annons

Nyförvärv till FBC ungdom–premiären

Precis lagom till division 1–premiären på söndag mot Ryd blir Isabell Johansson från Hovslätt klar för spel. Dessutom har laget gjort klart med Stina Lind från Craftstaden.
– En fysisk back och en banbrytande forward, säger Nisse Hjelm.
Innebandy, div. 1 dam • Publicerad 5 oktober 2018
Nisse Hjelm gör premiär med sitt FBC ungdom på söndag.
Nisse Hjelm gör premiär med sitt FBC ungdom på söndag.

FBC ungdom blandar en rutinerad trupp med värdefull rutin. De två senaste tillskotten i truppen tillhör båda kategorierna. Isabel Johansson, född –96, har spelat i division 1 senaste två säsongerna för Hovslätt.

– Hon blir spelklar nu till premiären och är en fysisk, spelskicklig back. I det här laget blir hon ju en av de äldre, säger tränare Nisse Hjelm.

Annons

I Stina Lind, född –02, från Craftstaden har han en riktig talang.

– Hon tillhör en av de som har potential att blomma ut i år, har bra inställning och attityd. Jag skulle beskriva henne som en udda, banbrytande forward.

Hjelm tog över laget ifjol och det blev en hyggligt blygsam niondeplats. Målbilden är densamma i år – att hålla sig kvar och slussa fram spelare till allsvenska laget.

– Jag kom in ganska sent ifjol. Nu har jag mer hunnit sätta en prägel på laget och jag tycker vi känns mer förberedda.

Under försäsongen har laget en räcka imponerande resultat med segrar mot lag från bättre divisioner. Hjelm nämner även att ungdomsgänget hade ledningen i två perioder mot allsvenska laget i en internmatch.

– Vi har gjort det riktigt bra. Men allt det där är inte värt ett dugg. Det är nu serien börjar och det gäller att visa vad vi kan.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons