Sport

Nu har Ellen Bäckstedt valt SSL–klubb: ”Den största talangen i innebandysverige”

Innebandy, SSL Artikeln publicerades
Ellen Bäckstedt blir öbo igen – fast nu tar hon sig till Gotland för SSL–spel.
Foto: Endre IF
Ellen Bäckstedt blir öbo igen – fast nu tar hon sig till Gotland för SSL–spel.

ÖB–sporten har tidigare skrivit om jakten på Ellen Bäckstedts signatur. Nu är det klart att hon landar i gotländska Endre IF nästa säsong.

– Ellen Bäckstedt är den största talangen i innebandysverige och har alla verktyg för att gå riktigt långt, säger Endres Jonas Åström i ett pressmeddelande.

Endre IF slutade femma i årets SSL och åkte sedan ut i kvartsfinal mot Täby.

– Det har varit ett alternativ för mig sedan jag hälsade på i januari och jag har bara fått positiva vibbar från klubben efter det. För mig var bitarna runt laget minst lika viktiga som bitarna i laget. Jag sökte efter en trygg klubb med spelare och ledare som brinner för innebandy vilket gjorde att Endre fastnade lite extra hos mig, säger Ellen i ett pressmeddelande.

– För mig är Endre IF en mycket seriös klubb med bra utvecklingsmöjligheter och tydliga målbilder. Nu ser jag fram emot att komma in i SSL-miljön och ha roligt tillsammans med laget

Jonas Åström, Sportkommittén:

– Ellen Bäckstedt är den största talangen i innebandysverige och har alla verktyg för att gå riktigt långt. Hon är en spelare med många spetskvalitéer i det offensiva spelet och en van matchvinnare, egenskaper som går helt i linje med det vi sökt. Samtidigt får man inte glömma att det är en ung spelare som vi ska ha tålamod med, vi i Endre IF ska ge henne de rätta förutsättningarna för att fortsätta utvecklas och bli en tongivande spelare även i SSL.