Ölänningar blev nordiska mästare

Flera öländska lag tävlade förra helgen i Nordiska Mästerskapet i bowls.
Lag Ulf Nilsson, Christer Nilsson och Ingvar Nelson blev nordiska mästare.
Bowls, nordiska mästerskapen • Publicerad 26 mars 2019 • Uppdaterad 1 april 2019
Öländskt guld i nordiska mästerskapen – för andra året i rad.
Öländskt guld i nordiska mästerskapen – för andra året i rad.Foto: Privat
Lag Ulf Nilsson, Ingvar Nelson och Christer Nilsson blev nordiska mästare i helgens tävling i Lysekil.Foto: PRIVAT

Nordiska Mästerskapet för tremannalag i bowls hölls i Lysekil 23-24 mars. Det var första tävlingen som arrangerades av Lysekilklubben. Kommunalrådet var där och invigde tävlingen och svenska och norska nationalsångerna spelades.

I tävlingen deltog 28 tremannalag från Sverige och Norge. Av dessa var fyra lag från Borgholm Bowls och ett lag från Färjestaden.

På lördagen genomfördes gruppspel, alla spelade sex matcher. Därifrån gick 12 lag vidare till A-slutspel, åtta lag till B-slutspel och åtta lag till C-slutspel. Slutspelet är en utslagsstege och spelades på söndagen.

Nordiska mästare blev Ulf Nilsson, Christer Nilsson och Ingvar Nelson som skipper. De försvarade därmed titeln som Nordiska mästare som de erövrade 2018. Ytterligare två lag från Öland gick till A-slutspel. Det var lag Bo Johansson, Jim Broberg BBS med Tommi Carlsson från Karlstad samt lag Tobias Egestrand, Johan Andersson BBS med Erol Morina från Byxelkrok.

Lag Paul Persson, Håkan Karlsson och Leif Linder var i final i C-slutspelet.

Det var spännande, hårda och täta matcher i två dagar. Finalmatchen mellan Ulf, Christer och Ingvar och ett norskt lag fick avgöras i tiebreak. När sista klotet rullat klart stod Borgholmslaget som segrare. Det blev stort jubel och hyllningar i hallen till segrarna. Tävlingarna avslutades med prisceremoni.

Kommande helg åker Ingvar och Eva Nelson till Belfast för att spela Europacuptävlingen Belfast Open. Paret är de enda deltagarna från Borgholm och spelar både partävling och tävlar i singel.