Sport

NHL–klass i ÖB–sexan

Innebandy Artikeln publicerades
Malin Nilsson i sista ÖB–sexan.
Malin Nilsson i sista ÖB–sexan.

Sista veckan för ÖB–sexan. Här är gänget som spurtade bäst!

Emmy Sjögren, FBC Kalmarsund ungdom (6)

Har fått beröm i stort sett varje match den här säsongen och sista mot Vetlanda var inget undantag. Skottstatistiken var jämn men FBC ungdom vann med 8–4 på bortaplan. Stortalangen från Växjö får inte vara med och kvala mot Allsvenskan men hon fortsätter vakta buren när FBC ska kvala till innebandyfesten i helgen mot Lockerud.

Malin Nilsson, FBC Kalmarsund ungdom (3)

Lagkaptenen är enda spelaren i laget som spelat samtliga matcher i år. En kontinuitet och rutin som varit guld värd för det här talangfulla gardet. Klev fram och gjorde ett av målen vid sista matchen och segern mot Vetlanda med 8–4. Laget jagade en kvalplats och slutade tre poäng under strecket. Men, slutade med flaggan i topp vill vi påstå.

Kalle Svantesson, FBC Kalmarsund ungdom (1)

Ifjol var det tveklöst William Larssons avgörande sudden-mål, magiskt framspelat av Johan Wittberg som var årets viktigaste FBC-mål. I år gjordes det av Kalle Svantesson. Ja, hela den lokala innebandyns viktigaste mål resonerade Magnus Jansson i en krönika. Svantesson räddade kvar FBC ungdom i division 1 med sitt skott i nättaket fram till 4–4 med sju minuter kvar av matchen. Ett resultat som var perfekt för både FBC ungdom och Hovshaga.

Ida Samuelsson, FBC Kalmarsund (3)

Förnämlig vikarie i förstalinan. Klev in och balanserade upp offensiven och defensiven perfekt som center. Det blev 3–3 till slut mot Hovslätt. Talangen född –99 börjar allt mer göra avtryck sin första säsong i FBC, kan hon bli en av hjältarna i kvalet mot SSL? Absolut. Nu laddar laget nämligen om för vinna eller försvinna-matcher. Vi anar att första matchen mot Lockerud kommer bli en riktig adrenalinchock.

Simon Svensson, Mörbylånga GoIF (2)

Fem sekunder kvar av säsongens sista match mot Sandbäckshult. Då klev ”Svisse” fram och avgjorde med ett klockrent skott i krysset fram till 9–8. Mycket mer matchhjälte än så kan man inte bli. Det får dessutom undertecknad att bli nostalgisk och minnas rubriken i innebandybladet 2012/13: ”Målaren måste leverera”. Talangen på bild med Simon Svensson med pensel, färgburk och innebandyklubba. Inte visste han då att han sju år senare skulle leva upp till rubriken på bästa sätt.

Oliver Samuelsson, FBC Kalmarsund ungdom (2)

Lite av ett genombrott i år för talangen född –02. Sista halvan av säsongen har han klivit fram i målprotokollet när det behövts som mest. Och i sista skälvande mötet mot Hovshaga var det han som gick i bräschen med 1–0 och 2–1. När vi kollar över hans statistik över hela säsongen med spel även i SM, Juniorallsvenskan och division 4 har han gjort sanslösa 55 matcher. Det är ju snudd på NHL–klass på det!

Nisse Hjelm, FBC Kalmarsund ungdom (6)

Avslutade med seger mot Vetlanda med 8–4. Kom tillbaka från den blytunga förlusten senast mot Sävsjö alltså. FBC Ungdom är årets stora överraskning sett till förutsättningarna. Det har varit snack om att överleva i serien och ta fram talanger till Allsvenska gänget. Nu var laget på vippen att själva ta klivet dit.