Sport

Mörby-vinst i träningsmatch: ”Vi hade bra koll”

INNEBANDY, TRÄNINGSMATCH Artikeln publicerades
Daniel ”Spoppe” Nilsson var nöjd med Mörbys inställning i träningsmatchen mot Ljungbyholm.
Daniel ”Spoppe” Nilsson var nöjd med Mörbys inställning i träningsmatchen mot Ljungbyholm.

I mitten av oktober gör Mörbylånga GoIF:s herrar innebandy-comeback i division 4. En av motståndarna i serien blir Ljungbyholm som på torsdagen besegrades med 5–4 i en träningsmatch.

– Nu är man ju inte opartisk, men det kunde nog varit lite mindre spännande än vad det blev, säger tränaren Daniel ”Spoppe” Nilsson.

Mörbylånga GoIF – Ljungbyholms GoIF 5–4

Målen: Marcus Nilsson, Axel Bergman Joakim Almqvist, Pontus Johansson, Felix Alvarmo.

I maj blev det klart att Mörbylånga åter kommer att ha ett herrlag i seriespel. Nu pågår uppladdning inför division 4-säsongen, som börjar i mitten på oktober. På torsdagen träningsspelade man mot seriekonkurrenten Ljungbyholm. Tränaren Daniel Nilsson var nöjd med vad han fick se i 5–4-vinsten.

– Nu är man ju inte opartisk, men det kunde nog varit lite mindre spännande än vad det blev. Grabbarna trummade på bra och var jäkligt duktiga. Även om inte spelet sitter hundra så...jäklar vad de kämpar ändå. Det är ju många som inte har spelat här, så det är mycket nytt, säger han.

– En träningsmatch är ju alltid en träningsmatch, men Ljungbyholm kom ju ändå fyra i division 4 förra året, och de hade inte speciellt mycket alls att komma med. Vi hade bra koll på dem tycker jag.

Marcus Nilsson, Joakim Almqvist, Pontus Johansson, Felix Alvarmo och Axel Bergman stod för målfabrikationen - och just Bergman får extra beröm av ”Spoppe”.

– Ja, han har ju bara spelat sådan här ”gubba-bandy” som vi kallar det i byn. Han är en ung kille och han sprang och slet som satan, det var riktigt kul att se. Och så fick han göra sitt första mål också.

Och någon brist på spelare ser det inte ut att bli under säsongen enligt Mörby-tränaren.

– Vi var femton stycken och tre målvakter igår på matchen. Och då hade vi ändå ett återbud på en målvakt och tio utespelare, så det verkar som att vi har en jäkligt bred trupp. Sedan är kvaliteten kanske lite sisådär ibland, men det är kul att det finns intresse.

Hur ser det ut annars inför säsongen?

– Jag tycker att det ser helt okej ut. Killarna lyssnar och tar till sig, så det finns alla förutsättningar för att det inte ska bli totalkollaps.

Premiären sker borta mot Slätafly den 14 oktober.