Sport

Mörby-seger trots haltande spel: ”Vi slarvar för mycket”

FOTBOLL, DIV. 6 Artikeln publicerades
Armin Huseinovic gjorde två mål mot Kalmar City.
Armin Huseinovic gjorde två mål mot Kalmar City.

Mörbylånga tog en klar 3–0 seger i bortamötet mot Kalmar City på fredagen. Men trots siffrorna är tränaren Emil Halldin inte alltför nöjd med insatsen.

– Nä, vi ska vara glada att vi leder med 2–0 efter första, för vi slarvar för mycket med bollen.

Kalmar City BK – Mörbylånga GoIF 0–3 (0–2)

Målen: 0–1 Armin Huseinovic, 0–2 Självmål, 0–3 Armin Huseinovic

Mörbylångas jakt på serieledande Ljungbyholm går vidare efter fredagens bortaseger mot Kalmar City.

Trots att Mörby gjorde både 1–0 genom Armin Huseinovic och 2–0 efter ett självmål under de första 45 minuterna hade spelet en hel del i övrigt att önska enligt Emil Halldin.

– Ja, vi var inte nöjda efter första halvlek. Vi ska vara glada att vi har 2–0 där, för vi slarvar för mycket med bollen och tappar den alldeles för lätt.

Mörby hade stora problem med att hålla i bollen under den första halvleken, vilket gav hemmalaget onödigt mycket boll enligt Halldin. I den andra halvleken fick man bättre ordning på spelet och kunde göra 3–0, återigen genom Huseinovic.

3–0-målet blev det sista i matchen och Halldin var trots allt nöjd med att man ändå slog en duktig motståndare i slutänden.

– Kalmar förtjänar fler poäng än vad de har och de spelar bra stundtals. Men vi försvarar oss för det mesta rätt bra och vi har kontroll på det. Vi höjer oss lite i andra halvlek och då känns det väldigt stabilt egentligen.

Men segern blev dyrbar då både Dick Spetz och Anton Fredriksson fick kliva av med skador.

– De kommer inte spela nästa vecka. Med Anton är det troligtvis en stukning i foten. Han sparkade lite oturligt in i en av deras största spelare och började halta direkt. Det ser inte lovande ut för den närmaste tiden. Och Dick hade problem med ryggen redan innan och fick kliva av tidigt.

Någon du vill lyfta fram?

– Armin gör ju ett fantastiskt förstamål där han kommer en mot en strax utanför straffområdet och vänder upp och sätter den i bortre krysset. En sådan prestation är väl värd att nämna tycker jag.