Annons

Mörby har fått tillbaka gnistan: ”Såg bra ut”

Efter några svagare insatser på senare tid var det ett betydligt vassare Mörbylånga som kunde avfärda IFK Kalmar med 5–1 hemma på Skansen.
– Jag tycker att vi gör en av våra bättre höstmatcher, säger Sara Erlandsson.
FOTBOLL, DIV. 3 DAM • Publicerad 3 september 2018
Therese Trofast inledde målskyttet mot IFK Kalmar.
Therese Trofast inledde målskyttet mot IFK Kalmar.

Det var en taggad serieledare som tog sig an gästande IFK Kalmar på lördagen. Efter några energifattiga matcher på slutet gjorde man nu en mer skärpt insats enligt Mörby-tränaren Sara Erlandsson.

– Jag tycker att vi gör en av våra bättre höstmatcher. Vi snackade innan om att det har saknats lite gnista de senaste två, tre matcherna och att vi skulle försöka hjälpas åt lite mer och jobba mer som ett lag. Och det tycker jag att vi gjorde till största delen.

Annons

Therese Trofast inledde målskyttet i den 23:e minuten efter ett friläge. Därefter gjorde Elina Nilsson och Elin Hagström 2–0 och 3–0 innan halvtidsvisslan. Och just trettonåriga Hagström skulle få anledning att jubla igen i den andra halvleken när hon tryckte in 5–0. Dessförinnan hade Angelica Petersson gjort 4–0.

5–1 blev slutresultatet efter att Kalmar förvaltat en straff med tjugo minuter kvar.

– Vi gjorde mycket mål framåt, så det är ju kul. Och målet som vi släpper in är på en tveksam straff, så det är inte så mycket att säga om, säger Erlandsson var nöjd med hemmalagets spel överlag.

– Vi spelade runt mycket på marken och hittade bra kombinationer och fint spel. Målen vi gjorde var fina och det såg väldigt bra ut tycker jag. Folk kom ju efter matchen och sa att vi spelade bra och det är ju kul att höra.

Med fyra matcher kvar och sju poängs försprång till tvåan Kristianopel är det onekligen fördel Mörbylånga i toppstriden. Men Mörby-tränaren vill ligga lågt i den typen av spekulationer.

– Det är tolv poäng att spela om och vi har ju Borgholm nu på söndag, sedan Kristianopel om två veckor och så Nättrabys B-lag sista matchen, så vi har ett svårt spelschema framför oss. Vi kan inte ta ut något i förskott. Och när vi har mött topplagen på slutet har det börjat synas att vi bara tränar en gång i veckan och inte är lika vältränade, säger hon.

– Men, vi ska i alla fall inte halka längre ner än topp-tre. Men, som sagt, det är svåra matcher kvar...

Vill du lyfta fram någon spelare i den här matchen?

– Ja, Elin Hagström är tretton år och gör två mål. Hon växer för varje match och blir bara bättre och bättre. Hon vågar hela tiden utmana och ta skott. Hon gör fina matcher hela tiden nu tycker jag. Och så gjorde Cajsa Engqvist på vänsterbacken en bra match också. Hon läser alltid spelet bra och hänger med i anfallen bra.

Johan BjörlingSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons