Många glada leenden: ”Ett familjevänligt arrangemang”

Under lördagen samlades ett hundratal löpare för att delta i Ölandsjoggen och jogga från Solvallen och runt byn på två olika sträckor.
Persnäs • Publicerad 30 juli 2018
De minsta löparna står uppställda för att ta emot medalj.
De minsta löparna står uppställda för att ta emot medalj.Foto: Privat/Mathilda Larsson

Det var totalt 173 löpare som tog sig till Solvallen i värmen för att springa Ölandsjoggen i lördags.

– Lite mindre än vi räknat med, man får väl skylla på det goda vädret, säger arrangör Leif Gerhardsson från PAIF.

Trots solens värme och deltagarantalet är Gerhardsson nöjd med årets upplaga av Ölandsjoggen, och nästa är blir det 40 års jubileum för tävlingen.

– Deltagarna är alltid glada och nöjda. Många glada leenden, säger Gerhardsson.

Deltagarna var uppdelade i åldersklasser upp till 14 år därefter en dam och herr klass. Det fanns också två sträckor att välja på, en på 4 km och en på 10 km.

De allra minsta barnen, under åtta år, deltog gratis tack vare Sven Gustavssons minnesfond. De fick dessutom en medalj efter de sprungit.

Segrare på 10km sträckan på damsidan blev Sandra Södergren, FIF Gnistan som sprang på 0:39:20 och på herrsidan vann Högby-löparen Andreas Davidsson på tiden 0:34:38.

På 4 km sträckan vann Lina Andreasson, Eksjö Södra IK, 0:15:29 och Jonathan Junggren, Lönö med tiden 0:15:16