Annons

Ketchupeffekt för Borgholm

Trots ett decimerat lag och tidigt baklängesmål blev det en komfortabel bortaseger för Borgholm.
– Vi bjuder Karlskrona på målet. Spelar bollen i gapet på de, säger Andreas ”Prisse Prins.
FOTBOLL, DIV. 3. • Publicerad 14 maj 2018
Systrarna Sandra och Ida Nilsson gjorde tre mål ihop på en kvart.
Systrarna Sandra och Ida Nilsson gjorde tre mål ihop på en kvart.

Efter det tidiga baklängesmål i den tredje minuten dominerade Borgholm matchen. Spelarna växte in i sina positioner och kvitteringsmålet hängde i luften. Vilket också kom i den trettioandra minuten.

– Det var många spelare som fick spela på nya positioner. Men så fort vi kvitterade kände jag att vi hade matchen, säger Prisse.

Annons

Dominansen fortsatte i den andra halvleken och då kom också utdelningen. Det blev en förlösande ketchupeffekt för laget som stänkte dit tre mål inom loppet av femton minuter. Samtliga kom från syskonen Ida och Sandra Nilsson. Slutresultatet fastställde Rebecca Andersson i den sjuttiofemte matchminuten.

Vem är matchens lirare?

– Det var kollektivet som vann. Alla gör det bra. Elin Åhlander vikarierar som mittback och gör det extra bra, säger Prisse.

Detta var lagets tredje seger på fyra matcher. Borgholm skuggar topplagen i tabellen, tre pinnar bakom serieledande Mörbylånga.

Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons