Annons

Kaptenen dominant när GAIF höll undan

Ett mål framåt – håll tätt bakåt.
GAIF avancerar i tabellen efter 1-0 mot Emmaboda.
– De här trepoängarna är jäkligt viktiga i en tät serie, säger Henrik Karlsson.
Fotboll, div. 2 dam • Publicerad 29 maj 2019
GAIF-kaptenen Ida Johansson var en stor anledning till den hållna hemmanollan.
GAIF-kaptenen Ida Johansson var en stor anledning till den hållna hemmanollan.Foto: Magnus Jansson

En förlust hade skapat ett stort avstånd upp till toppen. Men GAIF hänger i.

Laget är två poäng bakom just tvåan Emmaboda, och har fortfarande tre pinnar upp till serieledande Nättraby.

Annons

– Tre poäng är alltid tre poäng. Det kunde lika gärna ha blivit 1-1, men de här trepoängarna är jäkligt viktiga i en tät serie, säger tränaren Henrik Karlsson.

Rivjärnet Matilda Persson blev en av segerorganisatörerna när hon nickade in 1-0 efter cirka en timmes spel. Varken GAIF eller gästerna saknade målchanser innan och efter den sekvensen, men det föll bara ett mål i matchen.

– Det var ett bra lag vi mötte, de var bollskickliga. Det gick i perioder, men jag tycker det var rätt mycket ställningskrig i första halvlek, där de tog över i slutet och skapade ett par lägen.

– I andra tog vi tag i taktpinnen, vann duellspelet och ledningsmålet kom rättvist. Vi hade kunnat göra 2-0 också, deras målvakt gjorde bland annat en riktigt grym räddning på ett friläge.

Det skulle bli en nervös matchavslutning. Emmaboda lyckades få till en forcering och kvitteringen låg i luften. Men GAIF-försvaret, med kaptenen Ida Johansson i spetsen, lyckades freda sitt mål.

– De tryckte fram laget och det var väldigt nära ett par gånger. Men som tur var så lyckades vi hålla undan, säger Henrik Karlsson.

Övriga två matcher från onsdagskvällen:

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons