Annons

Kalmarsund värvar SSL–rutin

Med bara drygt en månad till seriepremiär får FBC Kalmarsund in ett välmeriterat nyförvärv. Ellen Sjöström – med fyra säsonger bakom sig i svenska superligan där hon blivit nominerad till årets rookie.
– Känns riktigt bra. Vi får in en fysisk spelare som är väldigt allround.
Innebandy, Allsvenskan • Publicerad 23 augusti 2018
Malin Andersson och Ellen Willsunds FBC förstärker sent.
Malin Andersson och Ellen Willsunds FBC förstärker sent.

Ellen Sjöström är 24 år fyllda och gjorde sitt första år i SSL 2012/13.

– Hon kommer med mycket erfarenhet samtidigt som hon fortfarande är ung och utvecklingsbar, säger säger sportchef André Piechowicz.

Annons

Sjöström nominerades till årets rookie efter 22 poäng på 26 matcher i SSL för Täby debutåret, där hon sedan spelade tre fulla säsonger till.

– Sedan fick hon mindre förtroende av en ny tränare och valde att gå tillbaka till Åkersberga i Allsvenskan.

Sjöström har lirat både som forward och back under åren.

– Precis som många spelare från Täby är det en lång och fysisk spelare, men ändå modern med bra touch. Hon är väldigt allround och kan även spela center, vi får se var hon behövs.

Anledningen till att Sjöström flyttade ner var inte enkom för innebandyn.

– Hon ska plugga härnere, så det var lite på ett bananskal som den här värvningen kom till men vi är väldigt tacksamma för det.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons