Annons

Kalmarsund förstärker från SSL–klubben

Skolad i KAIS Mora som spelade SM–final ifjol. Lovisa Abrahamsson blir FBC tredje nyfärvärv till säsongen.
Innebandy, Allsvenskan • Publicerad 25 juni 2018
Lovisa Abrahamsson.
Lovisa Abrahamsson.

FBC har framför allt varit på jakt efter en center och nyförvärvet Abrahamsson kan kliva in på den platsen, även om henne ordinarie position är forward.

– Lovisa är en spelartyp som kommer att passa väldigt bra in i FBC Kalmarsund med sin fina teknik, speluppfattning och förmåga att bemästra flera positioner, säger Rasmus Bernhardsson, tränare i FBC Kalmarsund.

Annons

Lovisa Abrahamsson är född –99 och har skrivit på kontrakt för två år, hon är fostrad i SSL-klubben KAIS Mora som lirade SM–final ifjol. Föregående säsong spelade Abrahamsson dock främst klubbens b-lag och gjorde 27 poäng på 16 matcher i division 1

– Att hon dessutom kommer från en välskolad bakgrund i KAIS Mora och senaste säsongen kontinuerligt tränat och tävlat med några av världens bästa spelare ser vi som en lärdom då hon vet vad som krävs för att nå toppen.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons