Annons

Innebandybacken vill satsa på SM i beachvolley

Sommarsäsong innebär fysträning för de flesta innebandyspelare. Men inte för SSG–backen, Marcus Wirstam. Han kör fyspass på Långvikens beachvolleyplan.
– Som back i innebandy måste jag ha koll på motståndaren hela tiden och samtidigt stå rätt i position. Lite så fungerar ju volleyboll också.
Innebandy/beachvolleyboll • Publicerad 5 juli 2018
Andra bollar för Marcus Wirstam.
Andra bollar för Marcus Wirstam.

Det där med prioritering är en definitionsfråga. När vi när Marcus Wirstam på onsdagseftermiddagen för att reka ett par saker till den här artikeln är han inne på BB. På tisdagen var han en av få i landet som lyckades toppa svenska bragden.

– Vi åkte in igår kväll och har varit igång hela natten men allt gick bra. Vi har precis fått en liten flicka, berättar han.

Annons

De senaste säsongerna har beachvolley-karriären varit på sandlådsnivå. Men Marcus har talang för sporten, eller längden åtminstone. Han är nästan två meter lång! Tillsammans med den betydligt kortare beachvolley-veteranen, Henric Wahlberg, bildade de i fjol en svårslagen duo.

– Jag har fattat tycke för sporten. Och det har gått bra för oss i tävlingssammanhang. Vi snackar om att ta oss an en seriös satsning. Men då ska man ju ha träningar och någon ska ta hand om ekonomin. Men förhoppningsvis blir det en satsning till SM inom en snar framtid.

Marcus Wirstam har provtränat med Mörbylånga men det lutar åt fortsatt spel i SSG.
Marcus Wirstam har provtränat med Mörbylånga men det lutar åt fortsatt spel i SSG.

Fast ska det bli spel i SM måste han klättra på rankingen. Något som skulle sätta innebandyn i kläm.

– Man samlar ju rankingpoäng under hela året. Eftersom jag spelat innebandy större delen av året är jag långt efter redan.

Förutom sin längd så finns det fler plus med den nyfunna kärleken. Han slipper fysträningen och får dessutom en schysst solbränna. 
I år finns den solkyssta innebandybacken på Långvikens beachvolleyplan, tävlande för Kalmar VBK. Han har gjort ett par lyckade insatser redan, han kom till semifinal i en Open–helg i Kalmar och kom tvåa i en turnering i Ljungby med bra konkurrens, då ihop med Henrik Norrby.

– I Kalmar förlorade vi mot en kille som vunnit Australiensiska mästerskapen och en som vunnit SM. I Ljungby mot två före detta elitseriespelare i volleyboll. Sådana killar är väldigt säkra och göra inga misstag.

Nu väntar en challenger-turnering i Kalmar.

– Det är näst högsta klassen och seger ger ett wild card till Swedish beach tour i Kalmar, det ska mycket till om vi ska klara det men det ska bli kul.

På touren spelar Sverige-eliten.

– Ska jag nå deras nivå måste jag börja träna riktigt ordentligt. Det är otroligt nyttigt bara att se dem spela, det ger spelförståelse!

Annons

Men vad tar du med dig från innebandyn?

– Det är ju två helt olika sporter. Fast visst har jag en hygglig bollkänsla och snabbhet. Sen tror jag att jag har lättare med spelförståelsen. Som back i innebandy måste jag ha koll på motståndaren hela tiden och samtidigt stå rätt i position. Lite så fungerar ju volleyboll också.

Hinner du med att lira division 2–innebandy i SSG och satsa på beachvolley nu som nybliven farsa?

– Jag ska ge det en chans så får vi se. Jag har varit och provtränat med Mörbylånga också men det lutar åt SSG.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Gustav SchönSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons