Sport

Inför idrottsgalan: De kan bli årets ryttare 2019

Ölands idrottsgala Artikeln publicerades

Den 9 november är det dags för Ölands idrottsgala 2019 på Strand Hotell. Nomineringarna till de olika priserna har publicerats i papperstidningen de senaste veckorna. Här är de som nominerats till prisen som årets ryttare 2019.

Amanda Eriksson, Ölands Ryttarförening, hoppning

196 starter och 536 rankingpoäng på ridsportförbundets lista har det hittills blivit under tävlingsåret 2019. Trots att stallets stjärna Luchon avstått tävlingar mot slutet av säsongen, finns det nya topphästar som kommer uppåt i klasserna. Hard Rock slog till med en tredjeplats i säsongsdebuten i klass 1,45 på Helsingborgs nationella tävlingar i september. Amanda Eriksson har under året skaffat sig ytterligare internationell rutin och har ett starkt team bakom sig.

Lina Grönskog, Föreningen Ölands Sportryttare, hoppning

Lina tog sig hela vägen till final i amatörtouren på Flyinge. Det slutade med en sjundeplats tillsammans med hästen Colin. Ekipaget har en stark säsong i ryggen och satsar vidare mot nya höjder.

Charlotte Kemna , Sikehamn Hästsportklubb, voltige

2019 var första året för Charlotte Kemna som senior och hon lyckades klara kvalgränsen till SM, på sin första tävling. Dessutom på en lånad häst som hon inte haft tillfälle att träna med. Tyvärr blev det inget SM för Charlotte eftersom hennes häst Keanu varit skadad och inte var redo för tävlingsbanorna den här säsongen. Charlotte Kemna har tidigare tävlat i voltige-SM som junior.