Annons

Ineffektivt FBC missade medaljchansen

Oavgjort i gruppmötet mot slutvinnaren.
Det blev till slut en sjätteplats i Sverige för FBC Ungdom.
– När vi får lite distans till det så kommer vi vara jättenöjda med vår prestation, säger tränaren Lasse Lind.
Innebandy, JAS • Publicerad 22 april 2019
FBC-målvakten Emmy Sjögren, som blev årets ÖB-lirare den här säsongen, var suverän i 0-0-matchen mot SM-vinnaren IKSU.
FBC-målvakten Emmy Sjögren, som blev årets ÖB-lirare den här säsongen, var suverän i 0-0-matchen mot SM-vinnaren IKSU.Foto: Magnus Jansson

Lasse Lind var medveten på förhand om att hans lag fått en riktigt tuff grupplottning inför Innebandyfesten, tillika SM-slutspelet i Växjö.

Det bekräftades också under helgen.

Annons

Båda gruppkonkurrenterna Nacka Wallenstam och IKSU gick hela vägen till final i damernas 17-årsklass, där de sistnämnda tog hem SM-guldet via en klar seger med 5-0.

– Förlusten mot Nacka svider så mycket. Hade vi tagit den så hade vi varit med och slagits om medaljerna. Vi skapade väldigt många chanser men sätter inte dit bollen, säger FBC-tränaren.

Ja, det blev ett gruppspel med små marginaler.

FBC Ungdom förlorade både första och tredje matchen, mot Nacka respektive Lindome, med 3-2. I den andra gruppspelsomgången spelade man 0-0 mot slutvinnaren IKSU.

– En riktig skalp mot ett riktigt bra lag. Där fick vi oss en genomkörare men stod upp bra. Emmy Sjögren i målet gjorde en fantastisk match och det är mycket tack vare henne som vi klarade 0-0.

– Både hon och Wilda Svanberg blev väldigt betydande för oss. Men vi har två stabila kedjor och jag är väldigt nöjd med spelarnas insats överlag.

Efter att ha slutat sist i gruppen blev det till slut en sjätteplats totalt, efter att ha spelat placeringsmatcher om platserna 5-8.

– När vi får lite distans till det så kommer vi vara jättenöjda med vår prestation, säger Lind.

I herrarnas 18-årsklass fick FBC-förvärven Albin Hedstål och Gustav Wadell avsluta sin gymnasiesejour med ett SM-guld. Deras RIG Umeå besegrade IBF Falun Ungdom med 5-4 i finalen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons