Annons

IFK:s nya meckande multitalang

Från ungdomsspel med killarna till division 3 med damerna. 14-åriga Linn Boman är målmedveten med många bollar i luften.
Förutom innebandy och fotboll är hon elevrådsordförande, spelar ett flertal instrument och har köpt en Nissan Navara King Cab som hon meckar med därhemma.
Fotboll, div.3 dam • Publicerad 12 april 2019 • Uppdaterad 17 april 2019
Linn Boman – elevrådsordföranden som tidigare lirat med killarna i Böda/Högby: ”De spelar hårt och är starkare, vilket är bra för mig idag när jag ska möta större och äldre spelare.”
Linn Boman – elevrådsordföranden som tidigare lirat med killarna i Böda/Högby: ”De spelar hårt och är starkare, vilket är bra för mig idag när jag ska möta större och äldre spelare.”

Linn Boman är driftigare än de flesta 14-åringar. I skolan är hon elevrådsordförande för andra året i rad, tills 9:an siktar hon på ett hattrick på posten. Varje vecka tränar hon också minst fem dagar i veckan.

– Har jag tid över brukar jag även spela lite på ungdomsgården innan jag tar bussen till träningen.

Annons

Linn satsar hårt. Inte bara på fotbollen, även innebandyn där hon spelar för Böda/Högby i den röda serien mot äldre årsgrupper.

– Hemma brukar jag köra mina egna träningspass med skott och pass.

På gården har hon både byggt sitt eget innebandymål och satt upp en ”passningskompis” som hon kan bolla med. Inte konstigt att Magnus Petersson beskrev 14-åringen som en ”väldigt träningsvillig och ambitiös tjej” vid övergången till klubben.

– Jag gillar mycket motorer också. Just nu håller jag på och mekar på min bil som jag har köpt, en Nissan Navara King Cab. Nästan hela motorn utbytt nu, ska sätta på en varvtalsregulator så att den inte kan köra för fort.

Många bollar i luften alltså, något mer?

– Mycket musik också, både lyssna och spela. Jag spelar både trummor och saxofon. Det är kul med instrument, har lärt mig lite piano, gitarr och bas också. Måste städa i ett rum hemma så jag kan bygga en studio där.

Hinner du umgås med kompisar då?

– Ja, vi gillar att vara ute mycket. Många gillar ju att spela fotboll och innebandy, annars hoppar vi mycket studsmatta, badar och cyklar.

I slutet av hösten gick den unga mångsysslaren över till IFK Borgholm. Men helt ny i laget är hon inte.

– Magnus (Petersson, sportchef) ville först att jag skulle komma över och provträna i början av förra säsongen. Det blev mer och mer, ett pass blev två i veckan och så vidare. Till slut bestämde vi att jag skulle gå över efter att jag avslutat säsongen med killarna i Böda/Högby.

Annons

Då hennes moderklubb inte har något tjejlag, har Linn alltid spelat med killarna.

Vad tar du med dig från tiden med grabbarna?

– Det är ganska tufft på planen. De spelar hårt och är starkare, vilket är bra för mig idag när jag ska möta större och äldre spelare.

Tidigare stod hon med handskar på vid målburen. Men under den senaste säsongen blev det ändring på det och hon började köra varannan match ute på plan.

– Som målvakt kunde jag tänka mer på hur spelet såg ut över hela planen. Jag fick en bättre spelförståelse av det. Sen var jag typ tvungen att ge upp som målvakt ändå, jag är lite för kort för ett elvamannamål, säger hon och skrattar.

Varför blev det just IFK?

– Det var det bästa alternativet bland damklubbarna för mig. Det är en större utmaning och jag får jobba mer framåt. Laget välkomnade mig med öppna armar redan vid första träningen. Jag trivs jättebra och kom in snabbt i gänget.

Linn ser positivt inför säsongen.

– Kämpar vi hårt och går in med allt i varje match så kan vi sluta i topp. Personligen vill jag utveckla min spelförståelse ytterligare och göra allt jag kan, då kan jag vara nöjd med min insats.

Vågar du tippa på en placering?

Annons

– Tvåa eller trea, kanske etta. Gäller att vi kör fullt ut!

Till sist. Föredrar du elevråd eller publikvrål?

– Det får nog ändå bli publikvrål!

Christoffer ÅhlanderSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons