Annons

Högbytalangen uttagen i Europalag

Omar Ismail har blivit uttagen att representera Europa vid en terrängtävling i Skottland.
Friidrott • Publicerad 22 december 2018
Omar Ismail kom på 20:e plats vid terräng-EM i Tilburg, Nederländerna den 9 december.
Omar Ismail kom på 20:e plats vid terräng-EM i Tilburg, Nederländerna den 9 december.

Omar Ismail sprang i mål på en 20:e plats i U20-klassen på terräng-EM. Nu har han blivit uttagen att representera Europa vid en terrängtävling i Skottland den 12 januari.

18-åringen kommer att springa i U20-klassen även nu. Europa tävlar mot Storbritannien, som alltså har ett eget lag, och USA.

Annons

– Uttagningen var oväntad. Omar var ju 20:e på EM, men nu försvinner löpare eftersom det blir nytt år. Jag tror han var femma i sin åldersgrupp. Han var uttagen som reserv först, men sen kom det ett återbud, säger Christer Persson, ledare i Högby IF.

För ett par år sedan blev David Nilsson uttagen på seniorsidan. På juniorsidan är det ovanligt att svenska löpare blir uttagna, enligt Christer Persson.

– Det är inte mer än någon enstaka löpare som blivit det tidigare.

Omar Ismail kommer att vara en av två herrlöpare i Europalaget, tillsammans med två damlöpare. Tävlingen har också individuella klasser.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons