Annons

GAIF säkrade kontraktet – och slog rekord

Först fick man hjälp av jumbon Ronneby. Sedan löste man division 3-biljetten av egen kraft också.
– Det var riktigt skönt.
Fotboll, div. 3 • Publicerad 22 september 2018 • Uppdaterad 24 september 2018
Lagkaptenen Johan Ljungström satte kvitteringen när GAIF säkrade kontraktet hemma mot Karlsrkona.
Lagkaptenen Johan Ljungström satte kvitteringen när GAIF säkrade kontraktet hemma mot Karlsrkona.Foto: Magnus Jansson

1-0 i halvtid innebar att GAIF inte hade säkrat kontraktet på egen hand. Men ungefär samtidigt så blev lagets division 3-biljett för säsongen 2019 utskriven ändå.

Kvalplacerade Nybro kryssade hemma mot Ronneby i en match som startat en timme tidigare. För sakens skull så passade även hemmalaget på att vända på steken i den andra halvleken.

Annons

– Det var riktigt skönt. Man vill ju alltid att det ska vara klart, man är ju aldrig helt lugn innan. Vi har varit lite självkritiska i veckan. Vi var inte dåliga mot Nybro, de var hetare än oss då, men vi ville göra en bra match idag, säger tränaren Stefan Regebro.

– Vi gör en väldigt bra och stabil första halvlek, där vi har en bättre balans i laget än på väldigt länge. Vi skapar mycket och normalt sett är det vi som går till halvtidsvila i ledning där.

Utdelningen skulle istället komma inom loppet av ett par minuter i den andra halvleken. Lagkaptenen Johan Ljungström stötte snyggt in kvitteringen på ett inlägg innan Petter Ernberg satte ledningsmålet.

Gästerna hade sedan de flesta initiativen under avslutningen av matchen, men de riktigt heta kvitteringschanserna var sällsynta.

– Vi sa i halvtid att det bara var att fortsätta nöta. Det var aldrig någon panik, vi var riktigt bra organiserade och ett bra kollektivt försvarsspel. Det är en riktigt bra taktisk match.

Blir du kvar på GAIF-bänken nästa år?

– Vi har inte haft några sådana diskussioner än. Det får vi ta lite senare, säger Stefan Regebro.

Segern tar upp GAIF på en fjärdeplats i tabellen. Inför de två avslutande omgångarna är det den högsta positionen laget har chans på i praktiken.

Resultatet innebär också att man nu har plockat 32 poäng hittills. Det är lagets bästa poängnotering någonsin sett till de tre säsongerna i division 3. Under 2015 – lagets bästa division 3-säsong sedan tidigare – hamnade skörden på 30 poäng.

Stefan Regebro.
Stefan Regebro.Foto: Magnus Jansson
Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons