Annons

GAIF avslutade starkt mot seriesegraren

Älmeboda/Linneryd kunde oväntat fira seriesegern efter en dramatisk serieavslutning. Säsongens tre sista poäng fick man dock slita hårt för.
– Vi spelar fantastiskt bra fotboll, säger GAIF-tränaren Tobias Bengtsson.
Fotboll, div. 3 herr • Publicerad 8 oktober 2018
Marcus Lundberg anslöt till GAIF i somras. Nyförvärvet var planens bäste spelare i serieavslutningen mot Älmeboda/Linneryd, enligt tränare Tobias Bengtsson.
Marcus Lundberg anslöt till GAIF i somras. Nyförvärvet var planens bäste spelare i serieavslutningen mot Älmeboda/Linneryd, enligt tränare Tobias Bengtsson.Foto: Magnus Anderberg

Den sista veckan av division 3-säsongen blev händelserik. Växjö United fick poängavdrag efter att ha använt sig av en obehörig spelare. Det ledde till att Älmeboda/Linneryd hade chansen att på seriesegern inför serieavslutningen hemma mot GAIF.

Den chansen tog man också. Tre poäng, i kombination med att Växjö United överraskande förlorade mot Nybro, ledde till att Älmeboda/Linneryd oväntat fick fira seriesegern på Kullbergsplan utanför Växjö.

Annons

– Det blev en rafflande avslutning som nog inte ens de själva kunde föreställa sig på förhand, säger GAIF-tränaren Tobias Bengtsson.

Hemmalaget satte 1-0 i mitten på den första halvleken.

– Älmeboda gjorde det bra inledningsvis. De gillar att sätta hög press tidigt och gjorde likadant när vi mötte dem hemma. Då tog de ledningen med 2-0. De fick tryck på oss nu också och vi fick jaga mycket boll.

Gästerna växte dock in i matchen. Och inte nog med det. Efter att ha varit tillbakatryckta i matchinledningen stod man för säsongens bästa insats, enligt Tobias Bengtsson.

– Vi har varit ojämna många stunder. Sett över 90 minuter nu så tycker jag nog det. I andra halvlek dominerar vi, och det säger ganska mycket eftersom de har allt att spela för. Vi skickar inte långbollar utan spelar oss ur situationerna och oroar hela tiden. Vi spelar fantastiskt bra fotboll och trycker på.

GAIF skapade många kvitteringschanser men lyckades inte förvalta något av lägena. I stället fick Älmeboda/Linneryd in tvåan i slutminuten och dödade matchen definitivt. Resultatet innebär att laget stannar på 35 inspelade division 3-poäng under sin bästa säsong någonsin.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons