Annons

Försvararen till akuten när IFK tog första bortasegern

Andra raka segern, den första på bortaplan.
Men en knäskada på mittbacken Elin Åhlander blev en smolk i glädjebägaren för IFK Borgholm.
– Hon blir nog borta sex-åtta veckor åtminstone, säger tränaren Roger ”Ragge” Nilsson.
Fotboll, div. 3 dam • Publicerad 20 maj 2019
Elin Åhlander gjorde en bra match för IFK, men fick utgå med en knäskada i andra halvlek.
Elin Åhlander gjorde en bra match för IFK, men fick utgå med en knäskada i andra halvlek.Foto: Magnus Jansson

Det föll två snabba hemmamål i slutminuterna på Skyttis, men de blev betydelselösa för poängutdelningen. IFK hade nämligen redan skaffat sig ett välförtjänt 4-0-övertag.

Gästerna, som dittills hade vunnit hemma och förlorat borta under serieinledningen, tog säsongens första trepoängare utanför Borgholms IP.

Annons

– Det var skönt att bryta bortasviten. Vi gjorde en riktigt bra match, säger tränaren Roger ”Ragge” Nilsson.

Matea Corkovic inledde målskyttet när knappa kvarten var spelad. Drygt fem minuter innan halvtidsvilan klev sedan Anna Nyman fram och satte 0-2 från straffpunkten.

– De började rätt så offensivt och vårt försvarsspel fick sättas på prov där. Men vi skötte oss och stod upp jäkligt bra, samtidigt som vi skapade ett par chanser.

Bortsett från matchavslutningen så blev det en komfortabel resa i den andra halvleken. Josefin Nilsson kunde på ett patenterat sätt rinna igenom och bli tvåmålsskytt.

– Hon var starkt som vanligt. Försvaret försökte med både det ena och det andra, men hon är svårstoppad. Andra halvlek är vår, de har knappt någonting. Det var en säker seger.

Trepoängaren innebär att IFK kliver upp på kvalplats med sina nio pinnar.

Andra raka segern, ni börjar komma igång nu?

– Ska jag vara riktigt ärlig så är det den första halvleken mot Färjestaden som vi inte gjort bra. Annars har vi spelat jäkligt bra hela tiden och haft fullt med chanser i alla matcher hittills. Det gäller bara att göra mål på dem också.

I en bra laginsats så plussas delar av centrallinjen lite extra. Anna Nyman och Elin Åhlander i mittlåset, Matea Corkovic på innermittfältet och Josefin Nilsson längst fram.

En smolk i glädjebägaren efter söndagens seger är en knäskada på nämnda Elin Åhlander. Försvararen var inblandad i ett motlägg och fick uppsöka akuten efter situationen.

Annons

– Det var tråkigt. De befarade att det kunde vara något ledband som gått av i knät, så hon blir nog borta sex-åtta veckor åtminstone, säger Roger Nilsson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons