Första FBC-segern i SSL

Poängnollan är spräckt, vinstnollan likaså. Men det blev inte full pott för FBC Kalmarsund i en svängig tillställning borta mot Mullsjö.
– Så som matchen blir så får man ändå vara nöjd.
Innebandy, SSL herr • Publicerad 23 september 2018 • Uppdaterad 24 september 2018
Nyförvärvet Kevin Haglund gjorde två mål när FBC Kalmarsund tog sina första poäng i SSL borta mot Mullsjö.Foto: Magnus Jansson

Kalmarsund har tagit sina två första historiska poäng i SSL. Det är den positiva meningen. Efter två spelade perioder pekade allt på att det skulle bli tre. Det är den negativa.

– Så som matchen blir så får man ändå vara nöjd. Det är ändå skitdumt att tappa 5-1, men jag visste att det skulle bli så med domarna. Vi får billiga utvisningar och då får Mullsjö häng, säger tränaren Adam Kallenberg.

Annons

FBC Kalmarsund visade styrka efter att hemmalaget tagit ledningen i matchen. Innan den första perioden var färdigspelad var vändningen ett faktum och i mellanperioden drog bortalaget ifrån till imponerande 5-1.

Men fyra mål är ingen stor ledning i innebandy när en match väl svänger. I inledningen av den sista perioden åkte Anton Nilsson först ut två minuter för fördröjande av spelet. Ett par minuter senare var det Johan Wittbergs tur när lagkaptenen fick en tvåa för obstruktion.

I de två numerära överlägena kröp Mullsjö fram till 3-5. När drygt fem minuter återstod av matchen var vändningen fullbordad.

– För de som inte varit i den här hallen är det svårt att förklara. Det är en av säsongens jobbigaste bortamatcher. Jag tycker killarna visar hjärta och det är ändå starkt att vi lyckas knipa två poäng till slut.

Tim Nyander gjorde 6-6 bara en halvminut efter hemmalagets ledningsmål och ställningen stod sig matchen ut. I den efterföljande förlängningen blev sedan nyförvärvet Kevin Haglund poänghjälte när han satte avgörandet efter en fin soloprestationen och assist av Johan Wittberg.

Kalle Bending-Sörling vaktade målet i premiären. Mot Mullsjö fick Jan Binder förtroendet mellan FBC-stolparna.

– Han gjorde det bra. Vi har två riktigt bra målvakter, säger Adam Kallenberg.

På onsdag spelar FBC Kalmarsund derby hemma mot Växjö.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.