Annons

Första FBC–förvärvet klart

Det var många som ryckte i Kevin Björkström från Karlstad IBF – nu är det klart att han väljer FBC Kalmarsund.
– Jag är redan nu sugen på att kliva ut i en kokande arena och bidra till att sätta Kalmarsund på innebandykartan för en lång tid framöver, säger han i ett pressmeddelande.
Innebandy, SSL • Publicerad 18 april 2018
FBC förstärker med Kevin Björkström från Karlstad.
FBC förstärker med Kevin Björkström från Karlstad.

- I Kevin får vi in en viktig ledartyp, lagspelare och poängmaskin som med sin snabbhet och erfarenhet kommer att vara mycket viktig för oss som nykomling säger Adam Kallenberg huvudtränare.

Kevin har på de fyra senaste säsongerna, varav tre i SSL gjort totalt hela 176 poäng. De två senaste säsongerna har han spelat i Karlstad IBF.

Annons

- Vi är oerhört stolta att en spelare av Kevins kaliber valt FBC Kalmarsund och att han tror på den satsning vi gör för att på lång sikt etablera oss i Svenska Superligan säger Per Viberg klubbchef i FBC Kalmarsund i pressmeddelandet.

– Det finns få spelare på marknaden i Kevins kaliber utan kontrakt. Kevin är troligtvis den mest eftertraktade spelaren på marknaden just nu fortsätter Viberg.

Kontraktet mellan FBC Kalmarsund och Kevin Björkström gäller över två säsonger.

– Redan från början när Kalmarsund hörde av sig så fattade jag intresse. Så snart vi varit nere och hälsat på och fick förståelse för vilken resa man ska försöka göra så kände jag att detta är en chans jag inte vill missa. Föreningen har stora planer för framtiden och att få möjligheten till att kunna bidra mot uppsatta mål känns otroligt inspirerande, säger Kevin själv.

– Personerna vi fick träffa runt föreningen var helt fantastiska och både jag och Alexandra fick ett riktigt bra intryck av allt. Jag är redan nu sugen på att kliva ut i en kokande arena och bidra till att sätta Kalmarsund på innebandykartan för en lång tid framöver fortsätter Björkström.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons