Annons

Förlust i historisk premiär – svepet från helgens fotboll

Mörbylånga GoIF:s första match i division 2 slutade med förlust på bortaplan mot Ramdala.
– Jäkligt tråkigt att förlora men helt okej sett till prestation, säger tränare Anders Nord.
Fotboll, div. 2 dam • Publicerad 15 april 2019 • Uppdaterad 16 april 2019
Antina Schröder visade oerhörd löpstyrka enligt tränare Anders Nord – men hon och gänget i Mörby åkte på en premiärförlust borta.
Antina Schröder visade oerhörd löpstyrka enligt tränare Anders Nord – men hon och gänget i Mörby åkte på en premiärförlust borta.

Mörbylånga GoIF stod upp bra i första halvlek mot Ramdala.

– Kämpade på bra, spelade på marken ganska mycket. Lyckades lösa vissa situationer bra i passningsspelet och springer kopiöst, konstaterar tränare Anders Nord.

Annons

– I första halvlek har vi något friläge och skott i ribban.

Mörbylånga höll nollan i knappt en timme i sin historiska första match i division 2, sedan kunde Ramdala avgöra med två mål på tio minuter.

– Det blir lite annat efter målet, vi lyckas inte skapa så mycket, har egentligen inte någon tydlig målchans andra, säger Nord.

– Periodvis gör vi det ganska bra men vi skapar för lite för att vara helt nöjda. Vi lyckas inte riktigt med sista framspelningen.

Det blev förlust med 0–2.

– Jäkligt tråkigt att förlora men helt okej sett till prestation. Vi vågar spela bollen och det är en jämn match, ingen hade blivit vansinnigt besviken om det slutat 0–0. Sammantaget är de väl värda vinsten men vi var ganska jämnbra, sammanfattar Nord.

– Det kommer bli jobbigt att möta oss, vi jobbar verkligen som ett lag.

Helgens seriepremiärer:

Träningsmatcher:

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons