Sport

Följ Marcus Nilssons framfart i EM här

FRIIDROTT, TIOKAMP Artikeln publicerades
Marcus Nilsson, tiokamp
Foto: Thomas Windestam DECA Text&Bild
Marcus Nilsson, tiokamp

Marcus Nilsson har inlett stavtävlingen i EM:s tiokamp med att klara både 4,50 och 4,60. När han försökte på 4,70 gick staven av och han fick göra om försöket - men rev då. Även i tredje och sista försöket missade Nilsson och stannade på 4,60.

På onsdagsförmiddagen inleds tiokamparnas andra dag i friidrotts-EM och Marcus Nilsson som presterade blandade resultat under första dagen ligger på en 19:e plats i tävlingen med 3907 poäng.

På tisdagen inledde Nilsson tiokampen med 100 meter och Marcus kom på en femte plats i sitt heat på tiden 11.37, vilket var tolv hundradelar över det personliga rekordet. En helt okej start på tävlingen.

Därefter var det dags för tiokampens längdtävling där Nilsson inledde med ett bra förstahopp på 6,83.

I det andra hoppet gjorde han övertramp och fick rött flagg.

Men i det sista längdhoppet slog Högby-stjärnan till med ett nytt personligt rekord på 7,13.

I kultävlingen gick det sedan lite tyngre och Marcus stötte beskedliga 13,79 i den första omgången. I den andra stöten fick han iväg kulan till 13.90 – inte heller det någon fullträff för Högby-stjärnan. I den sista stöten gjorde Nilsson övertramp.

I höjdhoppet fick Nilsson till ett bra hopp och satte säsongsbästa på 1,99.

I den första dagens avslutande gren, 400 meter, noterades Nilsson för tiden 51,07 och ligger på en sammanlagd 19:e plats inför den andra dagens tävlingar med 3907 poäng.

Nilsson inledde onsdagens tävlande med 110 meter häck där han noterades för en tid på 14,73, vilket innebar en sjätteplats i heatet.

I diskustävlingen nådde Nilsson 44,73 som bäst i sitt första kast.

Nästa gren för tiokamparna är stavhopp som börjar klockan 12.

Artikeln uppdateras.