Sport

FBC–stjärnan kliver ner till SSG

Innebandy, div. 2 dam Artikeln publicerades
Kajsa Ek var nära att spela upp FBC i SSL ifjol.
Kajsa Ek var nära att spela upp FBC i SSL ifjol.

Senaste säsongerna har hon lirat i SSL och Allsvenskan. Nu blir det division 2 för Kajsa Ek. SSG får in en riktig guldklimp.

– Gud ja, hon kommer tillföra hur mycket som helst här, säger tränare Johannes Henricsson.

Efter förra säsongen meddelade Kajsa Ek att hon skulle lägga elitsatsningen på hyllan. Senaste tiden har hon varit i valet och kvalet vilken klubbadress att varva ner i.

– Hon har varit här och testtränat senaste två veckorna men samtidigt i FBC Kalmarsund ungdom. Det vore ju lite det naturliga valet, samma förening och bara en division ner, konstaterar tränare Henricsson.

– Men den stora anledningen till att hon väljer SSG tror jag är den sociala biten, att spela med det här roliga gänget. Det är åtminstone min spontana uppfattning.

Kajsa Ek har varit en klippa som center i Kalmarsund, sexa i interna poängligan ifjol med tio mål. För två år sedan spelade hon alltså i SSL och nu blir det division 2.

– Gud ja, hon kommer tillföra hur mycket som helst här.

Med henne i laget skriver vi upp er som favorit i serien redan nu.

– Haha, ja, det är inga konstigheter. Där tycker vi själva också att vi ska vara. Vi har inte tappat några spelare, hade ett slagkraftigt lag redan innan och nu med Kajsa Ek dessutom.

Hur mycket tror du pojkvän Johan Helgesson (SSG–ikon) påverkade valet?

– Haha, jag har inte pratat med honom om det men han har ju ett brinnande hjärta för klubben så det är möjligt att han pratade sig varm för det här valet.