Annons

FBC Kalmarsund vann avslaget genrep

Allsvenskan mot division 1. Kalmarsund hade inga större problem med att avfärda Craftstaden i genrepet. Men det finns mer att önska.
– Vi bjuder på lite för många chanser.
Innebandy, träningsmatch dam • Publicerad 21 september 2018
Duon Alma Bäckstedt och Emelie Rosenqvist låg bakom 1-0-målet: ”Det känns som vi hittar varandra ganska bra”, säger Bäckstedt.
Duon Alma Bäckstedt och Emelie Rosenqvist låg bakom 1-0-målet: ”Det känns som vi hittar varandra ganska bra”, säger Bäckstedt.Foto: Magnus Jansson

Två mål i första perioden. 4-0 på tavlan efter den andra. Den sista september inleder FBC Kalmarsund årets seriespel i Allsvenskan borta mot nykomlingen Lindås. Vad kan man egentligen dra för slutsatser av fredagskvällens genrep?

– Kanske inte så jättemånga. Vi får ha mycket boll, mycket anfallsspel. Det är rätt tydligt att det är något vi behöver träna på, att sätta dit lägena, säger lagkaptenen Malin Andersson.

Annons

Gästerna från division 1 stod emot bra, men känslan var att FBC både var ett och två nummer för stort utan att för den skull behöva imponera. Craftstaden höll uppe spelet under inledningarna efter varje pausvila. I takt med att perioderna blev äldre blev också hemmadominansen starkare.

– Vi visste att vi skulle få rulla runt mycket och då gäller det att ha tålamodet. Vi bjuder på lite för många chanser, det är bara att vara tacksam över att Sanna (Mangs, målvakt) tar de lägena som de skapar.

FBC-kaptenen Malin Andersson.
FBC-kaptenen Malin Andersson.Foto: Magnus Jansson

Hur ser du på försäsongen i stort?

– Den har varit bra. Många nya spelare som kommit in bra i laget nu. De kom in hyfsat tidigt, så de har i alla fall fått vara med någon månad eller så. Det ska bli jäkligt spännande.

Du har varit med ett tag. Hur bedömer du den här FBC-upplagan jämfört med tidigare?

– Rätt så ung, och kanske lite oerfaren. Men det ska också bli spännande, det kanske blir en lite annan attityd när det inte är så erfaret. Det ska bli häftigt att se bur vi tacklar den här säsongen, säger Malin Andersson.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons