Annons

Engvalls drömstart fortsätter – matchhjälte mot Genk

Gustav Engvall var stor segerorganisatör när hans Mechelen slog storklubben Genk med 3-1 på lördagen.
Fotboll, exil • Publicerad 4 augusti 2019 • Uppdaterad 5 augusti 2019

– Det ska bli jäkligt roligt. Jag vill göra en fantastisk säsong och sätta mig själv på kartan ordentligt igen.

Så sa Gustav Engvall i en intervju med ÖB-sporten för ett par veckor sedan, inför den belgiska säsongsstarten. Hittills har både han själv och Mechelen fått en drömstart på nykomlingsäventyret i högstaligan.

Annons

FGoIF-produkten blev målskytt i premiärsegern borta mot Zulte Waregem. I lördagskvällens hemmapremiär mot fjolårsmästaren, supercupvinnaren och storlaget Genk spelade 23-åringen en avgörande huvudroll när Mechelen vann med 3-1.

Engvall blev segerorganisatör med både dubbla assist fram till 1-0 och 3-1 – och däremellan hade han på egen hand gjort viktiga 2-1 i den 77:e minuten. Anfallaren blev sedan utbytt i den 88:e minuten.

Nykomlingen Mechelen står nu på maximala sex poäng efter de två första omgångarna.

I den svenska division 1-fotbollen föll Oskarshamns AIK i omstarten via 0-2 hemma mot Tvååker. Olle Lindqvist hoppade in i 87:e minuten medan David Steglander blev kvar på bänken hela matchen. Christopher Christensson fanns inte med i matchtruppen.

Magnus JanssonSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons