Annons

Efterlängtad RM–poäng: ”Vi var värda tre”

Ett rafflande derby där RM sånär fick favoriten Glömminge–Algutsrum på fall.
– När jag frågade tjejerna i omklädningsrummen hur många som tyckte det kändes som en förlust med en poäng så var det alla nävar i luften, säger tränare Julius Sääf.
Fotboll, div. 2 dam • Publicerad 16 maj 2018 • Uppdaterad 17 maj 2018
Viktig match i matchen. Amanda Ahlström och Matilda Abramsson. RM–spelaren gjorde ett starkt jobb mot skyttedrottningen.
Viktig match i matchen. Amanda Ahlström och Matilda Abramsson. RM–spelaren gjorde ett starkt jobb mot skyttedrottningen.

4–1, 3–0, 2–0, 5–1. De två senaste årens resultat mellan Glömminge och RM. Fyra raka, klara segrar. Onsdagens drabbning blev något helt annat.

– Framför allt är det gött att se att tjejerna inte tvekar och bara ska vara nöjda med att ge dem en match utan går för tre poäng, säger Julius Sääf.

Annons

Det var visst övertag GAIF i början av första halvlek, Amanda Ahlström var på vippen att rinna igenom ett par gånger.

– Första halvlek hade vi bra kontroll och jag tycker vi ska ta ledningen där, säger GAIF–tränaren Mikael Grahn.

Men. Det visade sig direkt att spelövertaget inte skulle vara så markant som matcherna senaste säsongerna. Mär RM efterhand tappade lite respekt och hittade pressen centralt och högt i banan så tog laget över.

– I halvtid var oavgjort rättvist. Sedan är vi klart bättre första halvtimmen i andra. Då har vi en riktigt bra period.

Maja Sjögren hade läge att ge RM ledningen precis innan paus men istället var det Wilma Salebäck som klev in och satte den tio minuter in på andra halvlek.

– Klart att de får energi av det, samtidigt faller vi in i deras långbollar, säger ”Micke”.

RM fortsatte pressa på och hade lägena att punktera matchen. Men istället var det GAIF som lyckades ge svar på tal med fem minuter kvar av ordinarie tid.

– Vi blir lite stressade och det går inte att bjuda Glömminge på någonting. Man får ge dem att de aldrig ger upp, säger Julius.

– När jag frågade tjejerna i omklädningsrummen hur många som tyckte det kändes som en förlust med en poäng så var det alla nävar i luften.

Micke Grahn:

Annons

– Vi är ju några riktiga krigare. Skönt att få in den. Det hade varit surt att förlora, jag tycker vi är värda tre poäng, säger Micke.

RM–lägret tyckte likadant, att de var värda tre.

– Haha, jaså, det får stå för dem. Jag tycker vi försöker och Amanda har lägena att göra mål.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons