Annons

Efter derbyvinsten: Mörbytränarens ”löfte” i rafflande slutstriden

Kniven mot strupen i derbyt mot FBC ungdom. Då gjorde laget årets bästa insats och vann med 5–2 efter avgörande mål av före detta FBC–spelaren Sofia Nyblom.
– Hon var tveksam till att vara med överhuvudtaget. Jag fick peppa upp henne och övertala lite och det blev ju lyckat, berättar tränare Victor Sheffield.
Innebandy, div. 1 dam • Publicerad 19 februari 2018
Cajsa Engqvists Mörby fick fira en historisk seger mot FBC ungdom.
Cajsa Engqvists Mörby fick fira en historisk seger mot FBC ungdom.

Det kan mycket väl ha varit en historisk seger, första vinsten i seriespel någonsin för Mörbylånga mot FBC Kalmarsund ungdom – tidigare Färjestadens IBK.

– Jag tror också det var en unik prestation, de har alltid varit storasyster och är väl fortfarande det. Därför är det extra skönt att tvåla till dem, säger tränare Victor Sheffield.

Annons

– Lite ovanlig känsla, att ta en seger den här säsongen. Nu får vi njuta, det var längesedan. Den satt fint, riktigt bra laginsats hela matchen. Det kändes direkt att ville detta. Vi taggade till lite extra och hade stolpe in, säger Sofia Nyblom.

Det var Mörby som skaffade sig 2–0 i första. I andra tog FBC ungdom över allt mer, reducerade, kvitterade och hade bud på mer.

– Vi gick ner oss i andra, det brukar vara vår melodi. Då börjar det komma lite tankar men idag visar vi pannben och kommer tillbaka.

I tredje hade FBC mest boll och radade upp lägen men Trofast i målet lyckades freda kassen.

– Vi drar ner på tempot, de får ha boll men släpper inte till så heta chanser. Vi får dem frustrerade. Idag får vi medgången, säger Nyblom.

– Resultatet kanske inte speglar matchen men, lite klyschigt, det är målen som räknas. Vi var vassare i avsluten idag. Det är skärpa och vilja som avgör.

Sheffield:

– Jag tycker det fäller avgörande, att vi tar den där extra metern hela tiden och bara fortsätter gnugga på och då får vi med oss utvisningarna också.

Sofia Nyblom tryckte dit 3–2 när Mörby lirade fem mot tre:

– Skönt att den satt samtidigt som kanske inte är samma glädje som att göra mål mot andra lag. Men det kändes lättare att spela den här matchen än senast mot FBC. Då var det tungt, nu är det vi som behöver vinna – de är på säker mark.

Annons

Sedan kunde Mörby kontra in två mål till och avgöra matchen.

– Efter mycket förluster och bedrövelser känns det fantastiskt skönt att gå in och vinna ett derby. Jag tycker vi vinner rättvist också sett över 60 minuter, säger Sheffield.

– Tjejerna ska ha en eloge som lyckats hålla uppe moralen trots alla förluster.

Mörbygänget som vunnit nästan allt i både innebandyn och fotbollen senaste åren har haft en tung säsong med bara en seger.

– Det tar verkligen på en psykiskt att förlora såhär mycket. Men nu har vi varit mer folk på träningarna igen förhoppningsvis ger det här mer självförtroende, säger Nyblom.

Victor berättar att han fick övertyga Sofia att vara med överhuvudtaget i derbyt:

– Hon var tveksam till att vara med överhuvudtaget. Tyckte inte formen var tillräckligt bra. Jag fick peppa upp henne och övertala lite och det blev ju lyckat.

Det kan bli avgörande bottenmatch i sista kampen mot Tranås. Mörby är två pinnar efter just nu. Men Sheffield "lovar” seger i den matchen nu:

– Men den här inställningen är jag övertygad om att vi kommer reda ut det mot Tranås i sista. Vi bara ska vinna mot dem på hemmaplan tycker jag. Nu är det bara att köra på för att klara kontraktet.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons