Annons

Cuptitel för Sjöstedt efter ”lättare hjärnskakning”

Rasmus Sjöstedt var i onsdags med och vann Isreaeliska cupen med sitt Hapoel Haifa efter seger i förlängningen mot Beitar Jerusalem.
– Det är nog större än vad jag som utlänning förstår, säger han till Fotbollskanalen.
Fotboll • Publicerad 11 maj 2018
Rasmus Sjöstedt.
Rasmus Sjöstedt.

Sjöstedt, från Färjestaden, hade fått kliva av efter 40 minuter i lagmatchen fyra dagar tidigare.

– Jag tror jag fick en lättare hjärnskakning i första halvlek. Så det har varit en kamp mot klockan. Men det är inte så många som får uppleva en final och till och med vinna en titel så ofta i sin karriär. Med facit i hand så gjorde man ju ändå rätt och var med, även om man bara spelade tio minuter så betyder mer än att bara sitta på läktaren och titta på matchen, säger Sjöstedt till Fotbollskanalen.

Annons

Hapoel hade 1–1 efter full tid i cupfinalen mot Beitar Jerusalem. Laget gjorde 2–1 i förlängningen innan Rasmus blev inbytt i minut 113.

– Det var lite nervigt. De hade någon hörna som var på mållinjen, det var helt sjukt, berättar Rasmus.

Men istället för kvittering avgjorde Hapoel fram till 3–1. Därmed är laget klar för Europaspel.

– Det var kul att få hoppa in och få avsluta cupen på planen, det betyder jättemycket. För staden och fansen så betyder det allt. Det är nog större än vad jag som utlänning förstår.

ÖB–sporten har sökt Rasmus Sjöstedt.

Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons