Sport

Bristfälliga ventilationen åtgärdas

Bowls Artikeln publicerades
Borgholms bowls vill växa och få större ytor i Borgholms tennishall. Bilden är från SM i oktober.
Foto: Carin Svensson
Borgholms bowls vill växa och få större ytor i Borgholms tennishall. Bilden är från SM i oktober.

Frågan gällande utbyggnation av Borgholms tennishall svävar fortfarande i luften. Nu kommer åtminstone den kritiserade ventilationen att åtgärdas.

– Vi håller på att sammanställa upphandlingsunderlag, säger Lars-Gunnar Fagerberg, ekonomichef i Borgholms kommun.

I slutet av mars förra året lämnade Borgholm bowls in ett förslag till kommunen, gällande en utbyggnad av Borgholms tennishall. Klubben föreslog en utbyggnad på 600 kvadratmeter, till en kostnad av cirka två miljoner kronor.

Argumenten var flera. Det skulle i så fall kunna innebära en möjlighet att ha 30 bowlsbanor i gång samtidigt och locka stora tävlingar till platsen. Utbyggnaden skulle också kunna utnyttjas som utställningshall, samtidigt som tennisverksamheten återigen får större ytor.

Bengt ”Kyl-Bengan” Johansson, från Borgholms bowls, var optimistisk när ÖB-sporten skrev om frågan i somras.

– Processen är i startgroparna, det har varit möte med kommunstyrelsen och det känns positivt, som att de ser ambitionen och möjligheten i det här. Vårt önskemål år att få igång det så utbyggnaden kan vara klar i slutet på nästa år, sa Johansson till ÖB-sporten då.

Det senaste halvåret har dock inte mycket hänt i frågan. För någon vecka sedan satt kommunalrådet Ilko Corkovic (S) i ett nytt möte med representanter från klubben.

– Det var ett positivt, givande möte. Men jag kan inte säga att vi tagit särskilt många steg framåt, bara något enstaka. De ska återkomma med några nya offerter och sedan får vi se vad vi kan göra, säger Corkovic.

I det ursprungliga förslaget erbjuder sig klubben att bidra med både arbete och visst material.

– Från kommunens sida ska vi också hjälpa klubben att hitta externa finansiärer och söka bidrag. Men hela den här frågan är bara på diskussionsnivå än så länge. Den har inte varit föremål för några politiska beslut.

Frågan om utbyggnation svävar fortfarande i luften. Men andra förändringar är på gång i hallen, där även Ölands Klätterklubb har sin verksamhet.

Efter en hälsoskyddstillsyn förra året fick ventilationen i lokalerna, eller snarare avsaknaden av densamma, kritik. Nu är ett nytt ventilationssystem på gång, enligt Lars-Gunnar Fagerberg, som är ekonomichef i Borgholms kommun.

– Vi har genomfört en översyn av samtliga ventilationssystem i kommunens lokaler. Och ventilationen i tennishallen är bristfällig. Det finns ingen, helt enkelt.

Arbetet beräknas ske det här året.

– Vi håller på att sammanställa upphandlingsunderlag. Jag kan inte svara på rak arm vad det kommer kosta, det får vi reda på när anbuden kommer in. Det är ingen större grej, säger Fagerberg.