Annons

Allsvenskt toppmöte – på Ekerum

Det blir en invigning med buller och på bång på Ekerums nya fotbollsplan. Den 19 juni lirar Kalmar FF träningsmatch mot IFK Norrköping.
– Vi hoppas att IFK ser det här som en oerhört bra träningslägerplats och att även Kalmar FF kan tänka sig att husera här i framtiden, säger Magnus Lagerlöf, VD Ekerum Resort.
Fotboll • Publicerad 29 maj 2018 • Uppdaterad 30 maj 2018
Herman Hallberg och gänget i KFF intar Ekerum.
Herman Hallberg och gänget i KFF intar Ekerum.

ÖB–sporten har tidigare skrivit om de spännande planerna för fotbollssatsningen på Ekerum.

Efter visst hemlighetsmakeri är det nu klart att det är IFK Norrköping som kommer på besök för tre dagars läger under VM–uppehållet, med match den 19 juni (tisdag).

Annons

– Matchen kommer spelas klockan 16:00 och vi hoppas så klart att en hel del folk kommer hit för att att se ett sådant här möte mellan två topplag i Allsvenskan.

Norrköping är trea i tabellen – Kalmar FF sjua.

– Primärt så är den sportsliga händelsen det viktiga. Vi hoppas att IFK ser det här som en oerhört bra träningslägerplats och att även Kalmar FF kan tänka sig att husera här i framtiden, säger Lagerlöf.

– Vi kommer inte kommersialisera detta utan det är ett angenämt problem om det kommer så pass mycket folk att vi behöver ta in mobila läktarsektioner. Som det är nu har vi byggt upp naturläktare och det finns möjlighet att ta in 5 000 personer när det krävs.

Ekerum är i full gång att även färdigställa en b–plan som ska stå klar i september. Men för allsvenska lag och landslag som är på besök använda a–planen.

– Vi har kunskapen om gräs för att göra en oerhört bra produkt men det är klart att vi ska vara ödmjuka, än så länge har inte en enda hörna slagits på planen och hur står den emot 90 kilo muskler i en tackling? Men Fotbollsförbundet och Kalmar FF har varit här och sett planan, vi är inte oroliga.

Efter den allsvenska träningsmatchen väntar landslagsuppdrag för planen.

– Det är klart att ungdomslandslag kommer hit och spelar i september men ännu är inga datum satta.

Planen på Ekerum invigs av Kalmar FF och IFK Norrköping
Planen på Ekerum invigs av Kalmar FF och IFK Norrköping
Magnus AnderbergSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons