Sportlovsaktiviteter i Mörbylånga kommun

Mörbylånga kommun Artikeln publicerades
På biblioteken i Mörbylånga samt Degerhamn kan barn i alla åldrar  prova på leranimation.
Foto: Natalia Johansson
På biblioteken i Mörbylånga samt Degerhamn kan barn i alla åldrar prova på leranimation.

Ridning, innebandy, bio, luftgevärsskytte och mangamålning är några av de 31 aktiviteter som erbjuds i sportlovsprogrammet för Mörbylånga kommun.

Hälsogårdens Ridcenter erbjuder en mängd olika hästrelaterade aktiviteter under veckan så som ridning, lek, hästskötsel, rykttävling, käpphästhoppning, voltige och barbackaridning.

Motionsbingo i Färjestaden arrangeras av Färjestadens Motions IF under sportlovets båda söndagar.

Mörbylånga biografförening visar följande filmer: Alita- Battle Angel, Lego-filmen 2 och Draktränaren 3. Även Gräsgårds bygdeförening visar film: Mary Poppins kommer tillbaka.

På Albylen kan den innebandysugne åka, och det krävs ingen föranmälan till denna aktivitet. I Alby arrangeras det även cirkelträning och familjepingis samt luftgevärsskytte.

Den som är nyfiken på luftgevärsskytte som sker på elektroniska banor kan ta sig till Algutsrum, denna aktivitet erbjuds barn över sju år.

Du kan lära dig att teckna mangafigurer med experthjälp på Färjestadens bibliotek. På eftermiddagen sker denna aktivitet även på biblioteket i Mörbylånga.

På Degerhamns eller Färjestadens bibliotek kan du passa på att fika och mysa medan någon läser sagor för dig.

Biljard och pingis erbjuds på Fritidsgården Ladan i Färjestaden, samt minibiljard på Skansen i Mörbylånga, dessa aktiviteter gäller från årskurs 5 till andra året i gymnasiet.

Med hjälp av ett manus och figurer som tillverkas av lera kan barn i alla åldrar lära sig filma med stop-motion-teknik och på så vid skapa en egen animerad film. Denna aktivitet sker på Biblioteket i Mörbylånga på onsdag, på biblioteket i Degerhamn på torsdag.

Sportlovsprogrammet hittar du här.