Spöken, gastar, väsen och vidunder

Föra Artikeln publicerades
Under skördefesten är det öppet som vanligt i Föra Trädgård.
Foto:Privat
Under skördefesten är det öppet som vanligt i Föra Trädgård.

Under Ölands Skördefest händer det en hel del på olika orter på Öland. Under fredagskvällen anordnas en dramatiserad vandring i Föra by.

Under skördefesten är det öppet som vanligt i Föra Trädgård på fredag och lördag. Här ges möjlighet att koppla av, fika och njuta av en värmande soppa. Klassiska trädgårdsspel såsom krocket, boule och kubb finns framtaget för den som vill spela.

– Vi har en liten trädgårdsbutik som vi säljer saft och annat som gjorts av råvaror från trädgården och beroende på tillgång finns bär, grönsaker och plantor som vi har odlat själva, säger Annica Hedman.

Föra Trädgård omger den gamla skolan intill Föra kyrka och det finns parkeringsplatser runt om kyrkan. Förutom uthuset i den nordvästra delen av trädgården med fika och butik så kan man som besökare gå runt i hela trädgården. Här ses bland annat ett prunkande grönsaksland, nya experimentodlingar, örtagård och rosengård. Hela området är cirka 3 000 kvadratmeter.

– På fredag kväll gör jag tillsammans med teaterelever från Jenny Nyströmskolan i Kalmar en dramatiserad vandring i byn. Temat är spöken, gastar, väsen och vidunder och det handlar om övernaturligheter både förr och nu, säger Annica Hedman.

Hon berättar att det kom mycket folk förra året och att vandringarna är vid tre tillfällen under kvällen.

– Jag hoppas att många tar chansen till att följa med och inte låter mörkrädsla och annat avskräcka sig, de kanske till och med kan få tips om hur man kan hantera övernaturligheter.

Annikas man, Jörgen Hedman, kommer att visa kyrktornet i Föra kyrka vid ett tillfälle under kvällen.