Polisen beslagtog för snabba A-traktorer

ÖLAND Artikeln publicerades
Två stopp, två beslagtagna A-traktorer.
Två stopp, två beslagtagna A-traktorer.

För snabba, för unga - Ölandspolisen beslagtog under en och samma kväll två A-traktorer vars förare nu misstänks för olovlig körning.

Vid 21.45-tiden i fredags gjordes det första stoppet. Ölandspolisens patrull befann sig på Storgatan i Borgholm och fick då se:

– Hur en så kallad A-traktor kom farande i hög hastighet, så patrullen körde efter, berättar områdespolis Thomas Lönnqvist.

Efter omkörning av en annan A-traktor stoppades ekipaget vid infarten till slottsruinen och den unga föraren - 16 år gammal - ska då ha erkänt att A-traktorn gjorde betydligt mer än tillåtna 30 kilometer i timmen.

– Den är omgjord så att den är att anse som en personbil. A-traktorn togs i beslag och föraren är misstänkt för olovlig körning.

I A-traktorn fanns ytterligare tre personer, tre unga flickor, samtliga obältade.

Något som i laglig A-traktorhastighet inte hade varit något problem, men kombinationen hög hastighet/ung förare är betydligt mer olycksbådande.

Polisen påminner samtidigt om föräldraansvaret.

– Ägaren har totalt ansvar för fordonet när brukaren är en person under 18 år, här har pappan till pojken meddelats. Det kan bli en anmälan om tillåtelse av olovlig körning.

Det andra A-traktorstoppet för kvällen gjordes på Storgatan i Färjestaden.

– Strax innan midnatt, då möter samma patrull en A-traktor som de upplever går betydligt fortare än tillåtet.

Fordonet stoppades och proceduren från Borgholm tidigare på kvällen upprepades.

– De höll förhör med föraren, som är född 2001, och sedan beslagtogs A-traktorn. Och även den föraren är nu misstänkt för olovlig körning.