Annons
Nyheter

Hotel Skansen bygger nytt

Nyheter • Publicerad 8 februari 2013

FÄRJESTADEN

Att tyska damlaget valt Hotel Skansen kunde Ölandsbladet avslöja redan i torsdags. Dagens därpå aviserade Skansenledningen planerna på ett sprillans nytt hotellbygge med 36 rum i tre våningar.

Annons

I torsdags kunde Ölandsbladets sportredaktion avslöja att det tyska damlaget som ska försvara sin EM-titel valt Färjestaden som sin uppladdnings och boendeort. Och själva bostaden blir Hotel Skansen.

Dagen efter denna glada nyhet, alltså på fredagen, landar en bygglovansökan på Mörbylånga kommuns bord – Hotell Skansen ansöker om bygglov för ytterligare en trevåningsbyggnad innehållande 36 rum.

– Det hade förstås varit roligt att stå färdig med den nya hotellkåken lagom till EM. Men vi är väldigt tillfreds ändå. Först EM och så nu rullar vi igång med ett nytt hotellbygge, säger en lätt stressad hotellchef, Fredrik Norén.

När Ölandsbladet får tag på Fredrik står han nämligen med ena benet inne i ett flygplan som ska ta honom till Orlando i Florida.

– Jag ska gå på en ledarskapsutbildning som Disney Hotels anordnar.

25 RUM UTAN TOA

Jo, det är alltså Disney som i Disney World med Kalle & Co.

Och då blir det några avtryck i Färjstaden…

– Mycket möjligt att jag tar med mig någonting i alla fall, skrattar Fredrik.

Men för att återgå till det nya hotellbygget som planeras stå klart i maj 2014.

Annons

Skansen växer fort. Det var inte så länge sedan som ni invigde Bistron och dessförinnan SPA-anläggningen.

– Med det nya hotellet kommer vi upp i 80 rum. Det är en jättesatsning vi talar om. När vi tog över 1984 hade hela hotellet 25 rum – utan dusch och wc.

Läs hela artikeln i lördagens Ölandsbladet.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons