Nyheter

Här är nattens händelser

Nyheter Artikeln publicerades

Nattens nyhetsrubriker lokalt, nationellt och internationellt.

Kalmar län

Här har det varit en lugn natt, rapporterar polisen.

Sverige

En man född 1954 har avlidit efter en krock mellan två personbilar på väg 97 mellan Luleå och Boden. Ytterligare en person fördes till sjukhus, dock bara med lindriga skador. (TT)

En tonåring blev knivskuren i magen vid ett bråk i centrala Uppsala i natt. Larmet kom strax före klockan 4.

– Vi har spärrat av och tagit in någon person till förhör. Vi ska försöka reda ut det här, säger Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen, till TT.

Upprinningen till misshandeln verkar ha varit ett bråk som utspelat sig någon timme tidigare, som i sin tur ska ha orsakats av en misshandel långt tidigare, uppger polisen. (TT)

En man har häktats misstänkt för grova stölder runt om i landet under nästan två år. Det handlar om belopp i miljonklassen, främst genom tobaksstölder.

Mannen, som är i 40-årsåldern, är på sannolika skäl misstänkt för 14 fall av stöld och försök till stöld mellan augusti 2014 och fram till juni i år. (TT)

Världen

Den tropiska stormen Matthew har uppgraderats till orkan, efter att den orsakat översvämningar och jordskred i östra Karibien, där en person avlidit. Matthew förväntas öka i styrka samtidigt som den drar vidare mot Jamaica, Haiti och Kuba.

Under sin framfart genom de karibiska öarna Barbados, Saint Lucia, Saint Vincent och Grenadinerna på onsdag, slet den ner kraftledningar och träd. Flygplatserna stängdes och invånarna tvingades söka skydd. (TT)

Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton anklagar sin motståndare, republikanen Donald Trump, för att ha brutit mot USA:s handelsembargo mot Kuba.

Clinton hänvisar till en artikel i tidskriften Newsweek, som visar hur Trump 1998 i samband med en affärsresa för sitt hotell- och kasinoföretag hade utgifter på motsvarande 583 000 kronor i Kuba. Sådana affärer var då illegala utan särskilt tillstånd av amerikanska regeringen.

"Det verkar som att Trump brutit mot lagen och agerat i strid med nationens intresse", kommenterar Clinton i en tweet som citeras av Newsweek. (TT)