Nöje

Adées projekt exporteras till Storbritannien

ÖLAND Artikeln publicerades
Den öländska artisten Adées projekt Future Songwriting startas upp i Storbritannien.
Foto: Pressbild/Sotarn Otf
Den öländska artisten Adées projekt Future Songwriting startas upp i Storbritannien.

Den senaste tiden har Adée gjort flera resor till Storbritannien och nu åker hon dit igen för att starta upp sitt projekt Future Songwriting i Birmingham.

Det är genom kontakter som den här möjligheten har dykt upp.

– Jag har lärde känna två brittiska artister efter mina spelningar i Holland och blev inbjuden till en festival. Där träffade jag Alka från organisationen Punch och hon blev intresserad när jag berättade om Future Songwriting. Jag lovade att höra av mig nästa gång jag skulle till Storbritannien.

Det gjorde hon och Punch anordnar nu en Future Songwriting workshop i Birmingham. Adée ska träffa tio stycken kvinnliga artister och producenter från regionen.

– Det känns väldigt roligt. Vi får se hur det här utvecklas. Jag hoppas att detta bara är början. På grund av avståndet kommer jag inte kunna jobba enskilt med varje artist som jag gör här.

– Men det blir en workshop och sedan kommer jag att följa upp på distans. Förhoppningsvis kan vi göra ett utbyte mellan projektet här och där.

Hon åker även dit för att samarbeta med artisten Call Me Uniqe och producenten Lowpass Luke. Dessutom ska hon spela in en musikvideo till en kommande låt i London samt delta i evenemanget BBC Music Introducing Live.

– Jag träffade Call Me Uniqe i september och hon tipsade om den här producenten och det ska bli kul. Det finns fantastiskt många duktiga artister där och jag känner mig knockad över att hamna i ett sådant sammanhang. Målet är att göra låtar till mitt kommande album.

Adée planerar att släppa sin EP Home/Down i januari som ska innehålla fyra låtar. Dessutom har hon redan påbörjat arbetet med sitt andra album.

– Som alla kreatörer säger så är detta det roligaste släppet någonsin. Jag är väldigt nöjd med hur det blev. Det är mycket mer poppigt än tidigare och lite mer elektroniskt än det jag har släppt tidigare. Jag hoppas detta följer med till nästa album.

Vad kan du säga om ditt kommande album?

– Jag kan inte säga när det släpps men jag kommer förhoppningsvis att släppa några låtar från det under nästa år. Min ambition är att så många gäster jag bara kan. Just nu väntar jag på en vers från en kvinna i Kanada.

– Jag hoppas få till fler samarbeten med artister från Sverige, USA och Storbritannien för att knyta ihop alla kontakter som jag har fått de senaste åren.

FAKTA

Future Songwriting

Future Songwriting är låtskrivarprojektet som artisten Ida ”Adée” Olsson startade 2015 för att ge mer utrymme för unga tjejer i en studiomiljö och ge tjejer mer kunskap att producera sin egen musik.

Visa mer...