Vårda med omsorg vårt Öland

Insändare Artikeln publicerades
Ölandsledens framfart uppskattas inte av insändarskribenten.
Foto: Arkiv
Ölandsledens framfart uppskattas inte av insändarskribenten.

I nu avslutad omröstning för en kommun kan nog Mörbylånga skatta sig lyckligt lottade att den Borgholms kommuntillhörande befolkning också röstat nej. Det som sker här uppe på norra delen av ön är nämligen oroväckande ogenomtänkt och hänsynslöst utfört!

I en naturskön miljö såsom Öland faktiskt är, önskas att naturen vårdas och att beslut fattas med omtanke och stor kunskap. Detta kan knappast Borgholms kommun stå till svars för!

Vid ett möte med en sommarölänning sades således att denne trodde att vi här på Öland värnade om vår natur, i motstycke till detta görs skövlas det skog på vissa håll och en cykelväg har gjorts i slalomform över Neptuniåkrar.

Tanken att bevara det som ej gjort av människohand, de människor som värnat och ej plocka sten/blåeld eller avvikit från stigar är såsom bortblåst med nordanvinden, när en beläggning för 4 veckors turistparadis helt plötsligt ska ta form.

Det natursköna är uppenbarligen inte av intresse i denna kommun, ett frågande som ställer sig är, vilken kompetens kommunen egentligen har för till denna natursköna miljö vi vistas i?

Om kommunen antar att naturen på Öland är vacker för att den blev så, ska ni veta att Öland är vackert för att människan inte har varit där och "fixat" den. Den är vacker för att vi lät den vara och följde de dåvarande direktiven att ej röra eller förstöra naturen!

Cykelväg och bilväg hör ihop, det gör inte orört Naturreservat och cykelväg, det är ett arv vi ska ta hand om!

Ni borde bokstavligen rannsaka era beslut ur ett naturskönt perspektiv och inte till ekonomiska vinsterna.

Turismen frodas på Öland för den omsorg och tanke för naturen som finns här, förstörs den finnes snart Öland på utrotningshotad lista!

Naturvän