Friidrott

Ida missar EM - karriären i fara

Friidrott Artikeln publicerades

FRIIDROTT
Nytt tungt bakslag.
Det blir inget Europamästerskap i Barcelona.
– Skadan är värre än någonsin och nu är jag mest rädd att jag ska få men för resten av livet, säger Högby IF:s skadeförföljda löpare Ida Nilsson.

Drömmen var Europamästerskapet i Barcelona under månadsskiftet juli/augusti. Nu kan dock Högby IF:s stjärnlöpare Ida Nilsson glömma detta. Trots att hon har gått förvånansvärt bra senaste tiden, och för drygt två månader sedan tog brons i terräng-SM, har hennes skada förvärrats ytterligare. Då hon för ett tag sedan var på röntgenundersökning visade det sig att skadan – ett ödem i ena höften – var värre än någonsin.
– Det var en stor chock. Efter SM så växte hoppet om att kunna kvala in till EM nu i sommar men nu är det absolut inte aktuellt längre, suckar Ida Nilsson.
– Jag gick till läkaren med förhoppningen om att det nästan skulle vara läkt och sedan får man se den värsta röntgenbilden hittills.

•  Det känns väldigt motsägelsefullt när du gör bra resultat på tävlingar och sedan får besked att skadan är värre än tidigare?
– Jag har ju hela tiden känt att det inte varit riktigt bra. Men visst... Med tanke på hur lite jag tränat har resultaten på tävlingarna varit väldigt bra.
– Samtidigt är det en svår avvägning hur mycket man ska träna. Förmodligen är det så att jag har byggt upp muskulaturen i benen men istället har höftbenet tagit stryk.

VILA
Nu är frågan om Nilsson någonsin kommer tävla igen. Rehab hjälper inte mot ett ödem så nu står vila på schemat.
– Jag har testat lite alternativ träning men det är mest för att jag snedbelastar kroppen så mycket. Så fort jag fick beskedet från läkarna slutade jag springa och nu är det bara vila som gäller.

•  När kommer du vara tillbaka på löparbanan?
– Nu är jag mest rädd för att jag ska få men för resten av livet och inte kunna leva ett normalt liv i fortsättningen. Men när jag kommer vara tillbaka... Det kan jag inte svara på.