Annons

Bildspel från invigningen av Färjestadens nya butik

Kön sträckte sig lång av kunder som stod och väntade på att Mysinge kött skulle öppna sin nya butik på onsdagen.
Färjestaden • Publicerad 13 juni 2018
Butikens ägare Emanuel Olsson och Tony Åhlund håller i bandet, som klipps av centerpartisten Anders Åkesson.
Butikens ägare Emanuel Olsson och Tony Åhlund håller i bandet, som klipps av centerpartisten Anders Åkesson.Foto: Malin Edeborg

– Ni är ett föredöme. När andra pratar om att äta mer närproducerat och veta varifrån maten kommer, då går ni före och visar vägen, säger Anders Åkesson (C), innan han klipper bandet och inviger Mysinge kötts nya butik i de lokaler som tidigare var Skördebutiken.

Därefter får kunderna chans att gå in i butiken och handla av varorna eller få smakprov från företagets planka.

Annons

– Vi är verkligen positivt överraskade och det är kul att så många kommer. Är det såhär varje dag så är vi nöjda, ler delägaren Tony Åhlund.

– Många har ryckt i dörren under tiden vi har gjort butiken i ordning. Nu hoppas få snurr på omsättningen så att vi kan ha butiken kvar, säger delägaren Emanuel Olsson.

bild 1/6
Tony Åhlund spanar över folkmassan som samlats utanför Färjestadens nya matbutik.
Treåriga Edvin Olsson är med på invigningen. I vanliga fall brukar han hjälpa pappa Emanuel Olsson på gården, bland annat med att köra traktor.
Köttdisken är påfylld inför invigningen.
Butiken fylls snabbt av nyfikna kunder.
Elizabeth Söderberg väntar på att Elsa Heiman ska servera smakprov av butikens planka, som bland annat innehåller potatissallad, surkål, kryddrökt nötbit och salami.
Helén Lund blir den första kunden som handlar av Madelene Åhlund efter att butiken är invigd.
Tony Åhlund spanar över folkmassan som samlats utanför Färjestadens nya matbutik.
Treåriga Edvin Olsson är med på invigningen. I vanliga fall brukar han hjälpa pappa Emanuel Olsson på gården, bland annat med att köra traktor.
Malin EdeborgSkicka e-post
Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons