Åsikter

Polisen sviker de som hotas av IS i länet

Åsikter Artikeln publicerades

Ledaren skulle kunna handla om vattnet eller om polisledningen som placerar länets poliser i södra Skåne. Men så bombar några satans mördare sönder vår demokrati!

Det finns grader i helvetet. Att bomba flygplatsen och tre tunnelbanestationer kring Europas demokratiska högborg är svårslaget.

Oavsett vad vi tycker om EU så berörs vi alla av de beslut som fattas i Bryssel. Det är få i Europa som i vart fall inte vet någon som känner någon som är i Bryssel, den största politiska knutpunkten vi har i Europa.

Anna Hedh från Mörbylånga är folkvald EU-parlamentariker. Terrorattacken var riktad både mot EU, Anna Hedh och alla oss som tror på det demokratiska systemet.

Om Arne Svensson och de andra friidrottarna i FIK Färjestaden och Högby IF landat en kvart tidigare så hade de hamnat mitt i detonationen på flygplatsen. Det är svårt att finna någon som helst förståelse för en sådan terrorattack. Jag gör det inte, gör du?

22 juni spelar Sverige vad som kan vara en avgörande sista gruppspelsmatch i fotbolls-em mot Belgien i Frankrike. Där kommer jag själv och mina egna barn med i bilden. Vi har pratat om det, att åka till Frankrike och se Sverige-Belgien. Både Belgien och Frankrike har drabbats hårt av terrorister.

Att inte åka till matchen vore att vika sig för terroristerna. Det är att fullständigt spela mörkerkrafterna i händerna. Ett lätt beslut är det inte. Förhoppningen är att säkerheten kommer att vara stor.

Samtidigt kan vi inte blunda för att konflikthärdarna pyr mitt i bland oss. Kalmar län och Öland är det område i landet som tar emot flest asylsökande. Många av de asylsökande har flytt IS i sina hemländer. Döden har jagat dem. I Sverige hoppas de på en fristad.

Men på våra asylmottagningar finns också IS-sympatisörer. Konflikten fortsätter vid våra anläggningar på Öland och i Kalmar län. Vad ska de flyende behöva stå ut med?

Det är ett otroligt svek av polisen att i det här utsatta läget minska polisstyrkan i Kalmar län, att låta 109 nya poliser mota flyktingar vid gränsen och låta noll nya ta hand om konflikterna där de asylsökande sedan kommer att bo.

Här måste våra politiker, landshövding och företrädare för våra mänskliga organisationer i Kalmar län agera. Trygghet, humanism och poliser är något som alla människor har lika stor rätt till, även vi i Kalmar län och på Öland!