Högby topp 10 på EM

Högby IF slutade på en åttonde plats i P19-klassen vid klubblags-EM i Portugal.
Friidrott, klubblags-EM • Publicerad 3 februari 2019
Carl-Gustaf Nilsson, Love Carlsson, Abdi Khader, Ludvig Bjurelid, Omar Ismail och Christer Persson. Löparkvartetten i mitten sprang hem en åttondeplats till Högby IF och Sverige.Foto: Privat

Det var gemensam start på den 6040 meter långa banan, där de individuella placeringarna omsattes till poäng och sedan räknades ihop. Som väntat blev Omar Ismail bäste klubblöpare med tiden 19:16, vilket gav en femteplats.

Övriga trions resultat – Love Carlsson (31:a, 20:39), Ludvig Bjurelid (43:a, 21:08) och Abdi Khader (55:a, 21:23) – bidrog till en fin åttondeplats i P19-klassen. Totalt 17 lag kom till start.

Högbyledarna Christer Persson och Carl-Gustaf Nilsson är nöjda med sina adepter.

– Alla gjorde fina lopp efter sina förutsättningar. Omar var med och krigade om en medaljplats. De andra tre gick ut lugnare och plockade placeringar andra halvan av loppet, meddelar Carl-Gustaf Nilsson.