Nyheter

Ilko går i Johans fotspår

Nyheter • Publicerad 25 augusti 2010

BORGHOLM

Ilko Corkovic är förstanamn för (S) i kommunvalet.

För att förbereda sig inför den politiska framtiden har under våren och sommaren gått ”kommunalrådsskola” hos partikollegan Johan Persson i Kalmar.

– Jag känner mig mycket starkare och har byggt upp ett bra nätverk, säger Ilko, som följt Johan Persson under några dagar som innehållit både interna möten och bland annat spadtag för nya bostäder.

– Johan är synlig, han finns bland medborgare och han finns bland företagen. Han är energisk och framåt, berömmer Ilko.

Johan Persson, som trots att han sju år yngre än Ilko alltså fungerar som hans mentor, betonar vikten av att politiker inte gräver ner sig i det som varit.

BLICKA FRAMÅT

– Politikens uppgift är att försöka blicka framåt. Den största utmaningen är att få politiker, medborgare och näringsliv att dra åt samma håll, att ha en gemensam färdriktning.

– Det värsta är att inte göra någonting, menar Ilko Corkovic.

Johan Persson kommer ju från Köpingsvik och säger att ”hjärtat brinner lite extra för Öland”. Det har han nytta av även som kommunalråd i Kalmar:

– Jag säger som kommunalrådet i Borgholm Ivar Nilsson sa, ”regnar det i Kalmar så duggar det på Öland” och tvärtom. Kalmar är beroende av att Öland ångar på, framförallt vad gäller besöksnäringen.

– En turist av idag åker inte bara till en plats utan besöker kanske både Öland, Kalmar, glasriket och Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, säger Johan.

GÖRA AVTRYCK

Ilko Corkovic tycker att (S) på norra Öland har ett positivt klimat och vill vara med och påverka.

– Nu vill vi göra någonting, säger han. Vi kommer att göra avtryck i politiken, vi är på hugget, säger han.

Den närmaste tiden väntar operation dörrknackning för Ilko. Han kommer också att delta i flera offentliga debatter framöver, bland annat den 1 september då Framtid Borgholm arrangerar ett möte på Strand hotell.

FOTBOLLSMATCH

Den 4 september väntar en nyhet inför valet. Då ska de rödgröna möta alliansen i en fotbollsmatch på Borgholms IP.

– Det blir kul att umgås under andra omständigheter, säger Ilko som hoppas på en ”rolig match” och ”folkfest”.

Återstår att se om resultatet på fotbollsplan motsvarar resultatet i valet den 19 september.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.