Annons
Nyheter

Väsby

Nyheter • Publicerad 8 september 2007

Året var 1995, jag gjorde lumpen på Arlanda. Historien var att jag gick i mina fäders fotspår och blev kronovrak som min morfar kallade det. Farsan var också malaj, kock, och brorsan satt och vaktade ett fort i Karlskrona skärgård. Själv placerades jag till en början i en vagn i skogen utanför Karlskrona för att lyssna av radio men som tur var lyckades Folke Ehlborg och Bogefors få in mig som vapenvägrare. Därmed placerades jag som flygplatsbrandman på Arlanda där grundutbildningen skulle genomföras för att därefter "ta värvning" på Kalmar flygplats 10 månader. Tiden i Kalmar var den lyxigaste perioden i mitt liv, låg inne en vecka med eget rum, därefter ledig en vecka. Vi hade en övning om dagen, ibland ingen. Om befälen tyckte vi blev allt för slöa tryckte de ibland på övningslarm-knappen och vi fick en minut på oss att sitta i brandbilarna. Det var det farligaste som hände, du kunde lätt åka på en sträckning om du satt allt för djupt nersjunken i soffan. Övrigt vi sysslade med var att äta och idrotta i vår privata lilla sporthall. Inte sällan delade vi in lagen i De frireligiösa mot Malajerna dvs de äkta vapenvägrarna mot de falska dito. Vilket lag jag ingick i kommer jag inte ihåg men det var inga snälla matcher. När det sen var dags för KFF-träning ordnade nuvarande säkerhetsansvarig på FFs matcher Björn Räkan Andersson med ledigt, som som tur var var högsta befäl på flyget.

Väsby ja, det var det jag skulle komma till. Jag fick ju givetvis inte ledigt av Mr Walker under utbildningen på Arlanda utan han hittade ett lag jag kunde träna med-Väsby. Så jag har faktiskt varit Väsbyspelare i två månader. Det jag kommer ihåg är att Åbys pojk Håkan Ericsson var tränare, arenan låg utmed E4:an, laget bestod av små latinokillar och att jag visade dem hur ett beep-test skulle springas. Får se om man får några ryggdunkningar imorgon då när byns son kommer hem...

/tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons