Annons
Nyheter

TV

Nyheter • Publicerad 13 september 2007

Om ni missade det så var jag på TV igår. Eftersnack var namnet och tanken är att samtala med lokala förmågor i Småland/Öland. Premiäravsnittet valde de alltså att fokusera på mig (och Nyström då), inget konstigt med det. Efter att jag och Henke snurrat en del i Växjö hittade vi till slut fram till studion, i god tid innan sändning. Jag måste säga att det var väldigt trevligt folk som arbetade där på SVT bl.a. fick vi en alldeles egen underbar betjänt som servade oss med godsaker och pudrade mina blanka vikar och Nyströms hela flint regelbundet. När det sen var dags för sändning fick Henke börja (de ville spara det godsakerna till sist) i studion och jag blev ensam kvar där utanför. Då kom den, stora skälvan, och jag var på väg att ta en springnota, jag var helt säker på att jag inte skulle få fram ett ord. Men jag lyckades ändå vända på steken och tänkte att de där kamerorna får man ju ständigt uppstuckna under näsan efter matcherna när alla medierna sliter i mig. Sen var det min tur och thats it, det rullade på. Efter sändningens slut ringde morsan och hon var säker på att jag svimmat, min stol var ju tom i början. Helt fel ute var hon inte... Min fru var väldigt nöjd, eller rättare sagt skräckförtjust, efteråt, hon tyckte jag var en riktig hunk där i rutan. Det farliga med det är ju, enligt henne, alla brudar som eventuellt tar kontakt med mig nu. Fast hon tillade också för säkerhets skull att så där snygg är jag inte i verkligheten, liksom bara för att ta ner mig på jorden, det var helt och hållet sminkets förtjänst. Men jag var kanske inte så dum i alla fall, för i morse kom superpensionären Bertil (han som målar mitt hus vi 81-års ålder) förbi och helt krasst konstaterade att: "det kunde väl till och med jag se att du är snyggare än Henrik". Förresten var det ju Berra som också menade att Nyströms tjej är allt för snygg för honom.

Ikväll var jag nere på Fredriksskans och var gästtränare hos Kaldners gäng som består av en liten grupp speciellt inbjudna talanger från närklubbarna. En gång i veckan kommer de in till stan och får ta del av Kaldners tekniska och taktiska genidrag. En alldeles utmärkt idé från föreningens sida att ta vara på den kompetens som finns bland spelarna i FF, såväl aktiva som före detta. Jag fick uppdraget att hålla i en uppvärmningsövning, vi var en kort så jag deltog själv. Fan vad det då är pinsamt att först stå och predika att även de enklaste övningarna kräver koncentration för att sen vara sämst.

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons