Nyheter

Tobias Karlsson

Nyheter • Publicerad 17 april 2008

Ikväll satt frun och tittade på Barnmorskorna på TV, kom sen ut och ojade sig över hur ont det gör att föda och att få foglossning i bäckenet. Snicksnack, hon har aldrig haft ett ödem där. Vi snackar smärta. Dagenefterblånagel och träning, trampa på legobit, bonka lilltån i dörren, försvarsnicksövning med svep från halva plan. Sån smärta, fast mer.

Sen fick jag se sporten och Hammarby handbolls Tobias Karlsson göra en stormatch. Så det finns fler som mig alltså. Sen har vi ju han den där dansaren, han i Let´s dance. Också det en Tobias Karlsson. Jag får nog ändå påstå att jag drog det längsta strået av oss tre och fick mestadels beautiness, de andra mer ugliness. Handbolls-Tobbe är ovanligt lik Nils-Erik i AIK och Dans-Tobbes maniska ögon är i nivå med Ola Ragnarssons på våra lagfoton.

Sen var det ju allsvenska idag också och Norrköping fortsatte sin kräftgång. Synd, för de lockar folk till arenorna, men de har sig själva att skylla. De har många av de resurser som krävs, de har ekonomin, arenan, stödet och kulturen. Kanske inte spelarna men de kunde ha haft det. Om de nu inte värvat så förbannat naivt. Det är ju inte spillevinkar, trollgubbar och fixstjärnor som behövs som nykomling, det är ju för fan redigt folk som kan ta jobbet som ska inhandlas. Börja alltid i rätt ände dvs. bakifrån och bygg på efter hand. Annars blir det ju Östervärvningar inför 2006 av alltihop. Och det är ju inte så kul.

Imorgon flyger grabbarna specialchartrat plan till Sundsvall. Det gjorde vi även förra gången de var uppe och det gick bra, vi vann. Det är den enda matchen vi åker hemifrån till på matchdagen, annars åker vi alltid dagen innan. Och den enda vi flyger till dessutom. De har blandat i säsongsöppningen, började svagt men vann nu senast mot Ljungskile med 4-0. De har varierat mellan 4-5-1 och 4-4-2 men tanken är nog att de ska försöka föra spelet där hemma på Norrporten Arena med sitt snabba förhatliga konstgräs. Vilket passar oss bra, då kan vi ju kontraslå. Till sist, håll koll på deras högersida. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.