Nyheter

Sommarproffs i Öster 1991

Nyheter • Publicerad 12 april 2008

Klockan är 23.04 och jag sitter hos mor i Växjö och tittar ut i den mörka urskogen. Huamej, och här kunde man hamnat en gång i tiden men tack vara min nonchalanta snorungestil jag besatt under tonåren klarade jag mig ur det. Det var 1991 och sommarproffsläger hos Öster. De hade koll på de flesta talanger och då givetvis vituosen från Färjestaden, men även tjockisen från Torsås var där. Tyvärr, för Wastås del, skötte han sig så bra att Öster värvade honom men vi vet ju alla att han så småningom kom på bättre tankar. Själv imponerade jag stort på Värendsvallen A-plan men vid sidan av var det värre. Det var det där med tiderna. Varken Hasse Backe eller Jörgen Lennartsson verkade speciellt imponerade över min tidsoptimism och skickade tillbaka mig till östkusten bums. Och bevare mig väl sån flyt, jag tackar än idag min tonårsslöhet såpass mycket att det faktiskt fortfarande händer att jag tar mig en liten eftersläntring. Bara för att hedra mig själv.

Förresten kommer jag ihåg hur kul vi hade åt Wastå. Peder Mannerberg, en liten skit från Nässjö som spelade i landslaget i både bandy och fotboll, vek sig av skratt varje gång Wastå öppnade munnen. Och det gjorde nästan jag med, vi hade ju aldrig hört en infödd där nerefrån och dessutom var han i sitt esse. Ungefär som i La Mangafilmen förra året. God kväll /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.