Nyheter

Skadedjur

Nyheter • Publicerad 17 oktober 2008

Idag har kroppen fått vila efter två dagars intensiv fotbollsträning, en kvart i tisdags och 2*7 minuter igår. Kroppen kändes väl ok där ute på B-plan, visst, det krävdes ett par avgasknallar och lite blårök för att hacka igång den gamla maskinen. Men det var värre med flåset, det pep i luftrören och det kändes som jag lät en hel del när jag jagade Abiola, Augustsson och Sobra, mina fjäderviktare till motståndare där på min högerbacksposition. Jädrans otur att ställas mot de flixflaxarna med en gång och efter att Abiola visat hur en sulfint går till och Augustsson hur man slår en tunnel så valde jag att gå åt sidan och bryta ihop. Men jag smider mina planer hur jag ska komma år dom.

Men igår kväll var det fokus på annat håll: catwalken. Det var FF i Fokus releasefest på Media Markt och jag och frun fick en förfrågan att gå tillsammans med övriga spelare och modeller. Jag insåg efter att ha pratat med ansvariga att det stod och föll med oss, tackade ja och MQ klädde oss likt i våras. Och det gjorde de väldigt fint, även om nu publiken hade sina förhoppningar om Butik Intim hade förärats uppgiften. Inte ett flicköga torrt och en kasse uppkastade trosor med sig hem var det bestående intrycket av kvällen.

Idag var jag på en handelsträdgård och inhandlade 60 meter häck, häggmispel, inget idrott, som jag tänkte få ner i jorden nästa vecka. Men jag har två problem: 1. grävningen 2. skadedjuret. Det första är ett angenämt, jag ska hyra mig en minigrävare och gå loss på tomten, få ut aggressionen mot småttingarna i FF. Med det andra är det värre. Länge har jag anat vad det är som gräver upp mina planteringar, vad det är som äter upp mina få äpplen och som skiter i jordgubbslandet. Men jag har aldrig kunnat lägga fram bevis, fånga det på bild eller ertappa det. Förrän idag. Då såg jag det vita, aningen övergödda trötta djuret stå och urinera mitt uppe i den nertrampade rabatten som jag omplanterat ett antal gånger på sistone, jag tillrättavisade det med följden att djuret slött glodde på mig och nonchalant åter vände bort blicken och fullföljde vad det påbörjat. Jag undrar om elslingor skulle fungera?

Har precis tittat på Grosvold, en norsk pratshow, där Daniel Nannskog var gäst. Nannskog har gjort succé i Norge, är skyttekung och stor profil. Han säger att han trivs i Oslo och vädret där och att han har svårt att göra mål när det är blött. Som när de möter Brann i Bergen. Eller i Brand som SVT väljer att översätta det med. Bra koll där. Kanske säger det lite om varför det är så förbaskat svårt för norgesvenskarna att få erkännande här hemma. Det påminner mig om när jag spelade i Molde och var i Bergen för att möta Brann då vår materialare ett par timmar innan matchstart hoppade in i en taxibuss med matchstället, sa till den pakistanske chaffisen att köra till Brann Stadion och hamnade på brandstationen. /tobbe

Så här jobbar Ölandsbladet med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.